Zastis

()


Het was vroeg in de ochtend. De lucht schemert rood in de verwachting van een nieuwe hete dag. Nu is het nog fris en ik schud de ochtendkilte van me af als ik samen met mijn metgezellen verder stap. Het is mijn eerste tocht, één die we eens om de drie jaar ondernemen. De jongste vrouw van onze groep is Ayana. Ayana is sinds 2 maanden verloofd en zal daarom ook de Godin mogen eren. De oudste vrouw van onze groep van zestien, Nyah, leidt ons verder. We hopen tegen de middag, wanneer de zon in volle glorie op ons zal stralen, aan te komen in het woud. De schaduw van de bomen zal ons helder en sterk houden, net als onze volle kalebassen gevuld met vers fris water. Het feest van Zastis nadert, en we willen tijdig arriveren op onze bestemming, om onze Godin te eren. Onwillekeurig merk ik het prettige spannende gevoel op dat bezit van me neemt als ik denk aan het ritueel dat ons te wachten staat. Hoe wij de Godin in onszelf zullen eren, en de God die onze Godin zal vereren.

We vorderen goed en eten, al wandelend, gedroogd vlees en fruit om geen tijd te verliezen. Tegen de middag bereiken we eindelijk het verkoelende loof van de bomen. De weinige gesprekken die deze morgen nog werden gevoerd zijn ondertussen gestaakt en we zijn allen met onze gedachten bij onszelf. Ik zie hoe Nyah stopt en haar hand opsteekt. We houden halt. “Hoe voel je je, Safiya” fluistert Ashanti me vragend, als ze naast me halt houdt. Ik antwoord haar dat het goed gaat met me, ik voel me nog wonderbaarlijk fris. Ik vraag hoe het met Ashanti gaat. Ashanti is zo onvoorzichtig geweest om onder een Acacia door te wandelen en een stekel heeft haar voet doorprikt. Ze maakt van de gelegenheid gebruik om de wonde met water te zuiveren. Ik help haar en maak de wonde proper. Hopelijk zit er geen stukje van de doorn meer in haar voet, want dat zal dan zweren. “Nog even Ashanti” spreek ik haar bemoedigend toe, het kan niet ver meer zijn.

We zijn vlak bij het dorp, wordt er even later gefluisterd. Weer voel ik hoe een lichte, aangename spanning me overvalt, ik kan de Godin in me al voelen. Plots horen we het gerommel van Tamtams en we veren op. Het geluid klinkt van dichtbij. Dichter dan ik had verwacht. Nyah doet teken en zet zich terug in beweging, en wij volgen in een lange rij. We lopen rechtop en trots, als we het dorp binnen wandelen. De drums klinken luid en de mensen joelen en juichen ons toe. We worden opgewacht door een dansende menigte en er wordt ons terstond een zitplaats aangeboden op het dorpsplein. De oudere vrouwen van het dorp en de kinderen komen op ons toe en bieden ons drank aan. We drinken gulzig, tot onze eerste dorst is gelest. Ik kijk links en zie hoe een oude vrouw de voet van Ashanti in haar hand neemt en de wonde onderzoekt. Ze doet teken naar een kind, dat direct wegspurt en even later terugkomt met een bundeltje dat hij aan de oude vrouw geeft. Zij is de genezers, vermoed ik.

De avond valt en plots stopt het tromgeroffel, waardoor er een onwezenlijke stilte over het dorp neervalt. Dan horen wij de gezangen van oude vrouwen die onze richting uitkomen, gevolgd door kinderen. Net zoals wij, zijn de jonge vrouwen van dit dorp vertrokken naar het hun toegewezen dorp om daar het feest van Zastis te vieren. Een vrouw stopt voor mij, en kijkt me aan terwijl ze verder zingt. Langzaam neemt ze mijn jurk en kleedt me uit. Onze kleren worden opzijgelegd door de kinderen die behulpzaam rond lopen. Voorzichtig worden mijn hoofd, armen, voeten, mijn ganse lichaam door de vrouw gereinigd met geurig lauw water. De klanken van haar gezang maken me rustig. Als ik helemaal ben gereinigd stapt ze achteruit en glimlacht, terwijl ze nog steeds verder zingt. Ze neemt mijn lichaam langzaam in zich op met haar ogen en knikt goedkeurend. Dan wenkt ze een klein meisje achter me, dat me een mooi kleed aanreikt. De vrouw helpt me met de sluiting als ik het kleed over mijn schouder drapeer.

Het duister valt en de vuren worden aangestoken. Plots klinken de drums terug. Eerst stil, en dan steeds luider. Dan komen de mannen aan. We staan recht en de vrouw die me gewassen heeft draait zich en zet zich voor me. Ik kijk onzeker rond en weet niet wat er van me wordt verwacht. De mannen stellen zich op een rij voor ons op. De drums zwijgen. Nu wandelen de oudere vrouwen al zingend op de mannen toe. Hun kleren worden hen ontnomen en het reinigingsritueel herbegint, waarna hun een lendendoek wordt omgegord. Het lichtspel van de vlammen op hun mooie bruine blinkende huid fascineert me. Ik merk hoe de vrouwen terug stappen en de kinderen wenken. Enkele kleine jongens komen voorzichtig met een kalebas aangelopen en geven deze aan de vrouwen voor ons. De vrouw voor me dankt hem, door de jongen een lieve glimlach te schenken en hem even over zijn hoofd te aaien. Ik vraag me af of dit haar kleinzoon is.

De drums klinken plots weer, en de vrouw neemt de kalebas in haar twee handen en heft deze met gestrekte armen op. Ze zingt mee met de drums en biedt mij aan om te drinken uit de kalebas, door deze nog iets hoger te houden en licht door een knie te buigen. Ze buigt haar hoofd omlaag om mij te eren terwijl ik de kalebas van haar overneem en deze aan mijn lippen zet. De drank smaakt zoet, maar heeft ook een tint die bitter nasmaak. Ik drink nog enkele slokken en wil dan de kalebas terug geven, maar de vrouw voor mij schudt haar hoofd en wenkt met haar hand naar de mannen tegenover ons. Ik zie hoe de mannen geïnteresseerd naar ons kijken en merk dat enkele vrouwen met hun kalebas op de mannen toestappen. Even blijf ik besluiteloos staan, maar zet me dan in beweging en stap eveneens op de mannen toe. Ik voel me onzeker en weet niet zo zeker welke man voor mij is uitgekozen. Ik besluit het lot dan maar te laten beslissen en stap op de man af wiens schitterend lichaam ik daarstraks in het licht van de vlammen had bewonderd en bied hem eveneens de kalebas aan.

Hij neemt de kalebas plechtig aan en ik buig het hoofd als hij er enkele slokken van drinkt, waarna hij deze terug geeft aan mij. Onzeker kijk ik uit mijn ooghoeken rond en merk dat de vrouwen en de mannen om beurten de kalebas leeg drinken en besluit dan ook terug enkele slokken te nemen. Ik voel hoe een langzame roes over me neerdaalt, die mijn zinnen lijkt te versterken. Ik hoor de klanken meer uitgesproken, zie de schitterende vormen van het mannenlichaam voor me scherper, ruik de drank die nu een zoete kruidige geur blijkt te hebben en voel de grove structuur van de kalebas in mijn hand alsof het de eerste keer is dat ik zoiets bewust voel. Ik geef de kalebas terug aan de man voor me en deze drinkt deze verder op, tot hij leeg is. De jongen van daarnet neemt de kalebas over van de man en loopt er triomfantelijk mee weg. We staan tegenover elkaar en kijken elkaar nieuwsgierig aan. Uit mijn ooghoeken zie ik enkele vrouwen dichter naar de mannen toelopen en zie hoe ze onbeschaamd het mannenlichaam beroeren. Mijn voeten trillen van opwinding als ik ook dichter naar de man voor me toe stap en mijn hand op zijn stevige borst leg.

Ik voel de zachte huid onder mijn handpalm en laat mijn hand intuïtief bewegen over het lichaam van de onbekende man voor me. Mijn handen glijden omlaag over zijn buik en verder naar zijn heupen. Ik wandel om hem heen, terwijl ik hem bewonder en voel. Mijn handen glijden over zijn rug en schouders, zijn armen… voelend, genietend. Met mijn ogen verslind ik zijn mooie krachtige lichaam. Uit mijn ooghoeken zie ik hoe de vrouw rechts van mij het lendendoek van de man voor haar losmaakt en laat vallen. Ik voel hoe de Godin in me zich roert als ook ik mijn vingers langzaam naar zijn heupen breng en het lendendoek losmaak. Mijn handen, op zijn heupen, glijden langzaam omlaag, volgen de lijn naar zijn onderbuik. Ik voel hoe mijn vingers langs de stugge krullende haartjes in zijn schaamstreek glijden. Voorzichtig raak ik zijn lid aan. Mijn handen trillen, ik tril, van de ingehouden spanning. De Godin in mij geniet. Mijn hand glijdt lager en omvat zijn geslacht, beroert zijn ballen en ik voel hoe de God, in de man voor me, zich roert.

Ik merk hoe mijn ademhaling versnelt, mijn tepels opgericht en gevoelig. Het lid van de man voor me heeft zich volledig opgericht in mijn hand. Ik kijk hem aan en zie de snelle ademhaling van de man in de beweging van zijn buik. Ik voel me mooi. Knap en vrouwelijk. Ik neem een stap terug en kijk de man voor me aan. De Godin verleidt me in mijn vrouw zijn… Ik verleid de God voor me… kijk hem in de ogen en voel mijn sensualiteit uitstralen. Ik beweeg mijn schouder verleidelijk, glimlach stralend naar de ogen van de man voor me, en maak met één hand mijn kleed los aan mijn schouder. Ik voel hoe het van me afglijdt. Ik beweeg sensueel voor de ogen van de man voor me en geniet met volle teugen als ik de lust van de God voor me opmerk. Langzaam beweeg ik me dichterbij, terwijl ik in de ogen van de man blijf kijken, heupwiegend, sensueel. Mijn handen glijden over mijn lichaam, mijn buik, borsten en billen, in de sensuele dans van mijn Godin voor de God. Mijn armen raken het lichaam van de man, ik beweeg, voel geniet van de aanraking van mijn lichaam, de aanraking van zijn lichaam tegen het mijn. Ik voel mijn borsten, met stijve tepels, mijn buik, mijn heupen, billen, handen… afwisselend zijn lichaam rakend, terwijl ik mij langzaam rond hem beweeg. Ik kreun van het zinnelijk genot en probeer in voortdurend contact met de man te blijven. Verleidelijk… heet… vrouwelijk…

Langzaam komt de man in beweging en raakt mij aan als ik terug voor hem sta. Onze handen glijden over elkaars lichaam… wij houden contact met onze ogen en ons lichaam… de spanningsboog tussen ons is strak, sensueel, seksueel, verlangend… Ik druk me tegen hem aan en trek zijn kont dichter naar mij toe met mijn handen. Ik voel hoe zijn handen over mijn kont glijden, me vastnemen en een beetje oplichten. Ik sla een been om zijn heup, een arm om zijn hals en kus zijn nek, zijn schouders, zijn vochtige mond… Ik voel zijn stijve lid tussen ons in…en druk mijn onderlichaam tegen hem aan. Langzaam, voorzichtig, legt hij me neer op de mat naast ons. Ik open me voor hem, kijk hem hartstochtelijk aan… De Godin verlangt naar haar God… Mijn handen glijden over zijn borst, zijn buik, als hij plaats neemt tussen mijn benen. Ik sla mijn onderbenen om hem heen en trek hem schaamteloos met mijn benen dichterbij. Ik voel hoe zijn stevige goddelijkheid tegen mijn lichaam drukt. Ik hoor het soppen van mijn lichaam bij het eerste contact.

Ik geef me over aan de Godin als ik voel hoe hij langzaam in me wegzinkt, mijn lichaam, mijn Godin neemt het over. Sensueel kom ik de God tegemoet als hij, met een langzame krachtige stoot mij neemt, steeds weer wegzinkt in mij, en vervolgens zich terugtrekt. Ik voel zijn krachtige mooie lichaam tegen mijn dijen, mijn buik, mijn borsten als hij zich dichter over me heen buigt. Steeds heviger en krachtiger neemt de God bezit van mijn lichaam. Mijn Godin moedigt hem aan, komt hem tegemoet, viert mijn vrouwelijkheid, mijn sensualiteit. Ik voel hoe hij verkrampt, kreunt, zijn ogen staan glazig, zijn mijlenver verzonken in zichzelf, als hij zijn zaad in mij stort. Ik wacht even, laat de man even op adem komen en genieten. Ik draai me om en zet me schrijlings over hem. Ik breng zijn lid, dat even was ontsnapt, terug in me. Ik kijk hem verleidelijk aan, laat mijn handen over zijn lichaam en buik glijden. Ik beweeg mijn onderbuik en voel hoe het nog stijve lid in me meebeweegt door de beweging die ik maak. Mijn handen glijden over mijn heupen, buik, mijn borsten, mijn hals, door mijn haren de lucht in. Ik voel hoe mijn borsten door de beweging mee naar boven worden gelift. Ik voel me sensueel, vrouwelijk en mooi… Ik beweeg me, ik voel mijn lichaam, zijn lichaam, onze beginnende dans…

Ik beweeg nog steeds met mijn onderlichaam en voel hoe de God terug aanwezig is als zijn lid zich verhardt. De Godin nodigt me uit te genieten van dit moment. Ik buig me voorover, voel hoe mijn borsten door de zwaartekracht worden aangetrokken, mee bengelend met de beweging van mijn lichaam. Lichtjes verander ik de hoek van mijn heupen en voel hoe deze beweging de aanraking van zijn lid in me verandert. Als de man beweegt stop ik even, houd hem vast met mijn heupen, en kijk hem stil aan… Dan beweeg ik me weer voorzichtig verder. De man blijft liggen, presenteert zijn lichaam bewegingsloos aan me, en drukt lichtjes zijn heupen naar boven.

Ik geniet als ik zijn lichaam berijd… Heilig verenigd… verbonden… met mijn lichaam, mezelf, …en met de Goden…

Marrec

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *