Huwelijksaanzoek

()

Jens en Mieke waren samen op citytrip in Barcelona. Het was een verrassing van Jens voor zijn vriendin Mieke. Ze waren eerder op de dag in Brussel vertrokken en hadden er al een leuke dag opzitten. Ze hadden al enkele leuke bezienswaardigheden bezocht en waren nu even in het hotel om zich wat op te frissen. Mieke had zich snel gedoucht. Ze had zich vervolgens omgekleed en zich wat opgemaakt. Ze verlieten ze het hotel en begaven zich naar het Parc de la Ciutadella.

Dat is het grootste park van Barcelona en is aangelegd ten gelegenheid van de wereldtentoonstelling in 1888. De ingang tot het park is wel behoorlijk indrukwekkend met een Arc de Triomf, zoals in Parijs. Na deze even te hebben bewonderd liepen Mieke en Jens het immense park binnen en kuierden er wat in rond. Ze bewonderden de watervallen, die er aangelegd waren. Liepen langs de druk bevolkte boulevards. Her en der zagen ze mensen zitten picknicken. Mieke vond het eigenlijk heel romantisch dit te zien. Maar toen wist ze nog niet wat er haar te wachten stond. Plots kwamen ze een tafeltje tegen met twee stoelen. Het tafeltje was heel mooi gedekt, er lag een mooi wit tafelkleed op. Er stond een mooi bloemetje en kaarsen op. Heel erg romantisch.

“Zullen we daar even gaan zitten”, stelde Jens aan Mieke voor.

“Dat kunnen we toch niet maken”, antwoordde Mieke hem, niet wetende dat Jens daar voor gezorgd had.

“Dat kan geen kwaad hoor”, zei Jens en hij leidde Mieke naar het tafeltje. Mieke en Jens gingen zitten. Mieke zat eerst niet echt op haar gemak want ze verwachtte ieder moment weggestuurd te worden. Plotseling zag Mieke Tine opdagen. Mieke en Jens hebben een bevriend koppel die in Barcelona woont. Tine was haar vriend Javier, die ze in haar studententijd in Leuven had leren kennen (Javier was daar voor een uitwisselingsprogramma), gevolgd naar Barcelona en woont hier nu een tweetal jaar. Mieke en Jens hadden altijd goed contact blijven houden.

Tine kwam, tot de verbazing van Mieke, een dienblad met daarop 2 glazen cava brengen. Mieke was helemaal verrast.

“Welkom in restaurant Tine & Javier”, zei Tine tegen Mieke en Jens, terwijl ze de glazen voor Mieke en Jens zetten. Nu wist Mieke dat Jens dit in elkaar had gestoken. Mieke was helemaal van de kaart hiervan. Ze was echt helemaal verrast. Na ze wat van de emotie was bekomen, toasten Jens en Mieke op een leuke vakantie.

“Kom er bij zitten”, stelde Mieke voor aan Tine maar deze wimpelde de vraag af dat dit niet mogelijk was en ze verdween even terug om het hoekje. Daar hadden ze een aanhangwagentje staan, waarop ze koelboxen hadden op staan met heerlijke gerechten.

Javier en Tine brachten regelmatig lekkere tapas en schonken de glazen regelmatig eens bij. Mieke en Jens genoten van de heerlijke gerechten en zaten gezellig wat te praten. Het ontging Mieke dat Jens wat nerveuzer werd. Toen ze klaar waren met eten, ruimde Tine de tafel af. Toen de tafel afgeruimd was, kwam Javier bij de tafel van Mieke en Jens staan met zijn gitaar en Tine met haar viool en begonnen ze wat muziek te spelen.

Het was toen dat Jens op zijn knieën voor Mieke kwam zitten, haar hand vast nam en Mieke vertelde hoe graag hij haar zag, hoe belangrijk Mieke voor hem was. Waarop hij, terwijl hij een ring om Mieke haar vinger schoof, Mieke vroeg of ze zijn vrouw wilde worden.

“Natuurlijk”, was Mieke haar mega enthousiast antwoord en ze vloog Jens rond zijn nek en ze zijn elkaar heel passioneel beginnen zoenen. Rondom hen weerklonk plots applaus. Enkele passanten die Mieke en Jens hadden bezig gezien, applaudisseerden spontaan en dit zorgde voor een heel warm gevoel bij Mieke en Jens. Mieke kwam overeind en liep naar Tine en bedankte haar. Mieke omhelsde haar en gaf haar een stevige knuffel. Ook Javier kreeg een dikke zoen en een knuffel als bedanking. Beiden feliciteerden Mieke en Jens dan ook. Hierop namen Tine en Javier afscheid van hen. We spraken af om zaterdag een ganse dag samen er op uit te trekken. Javier zou ons enkele leuke plekjes in de stad laten zien.

Mieke en Jens liepen terug naar het hotel. Mieke voelde zich dolgelukkig. In het hotel aangekomen, ging het meteen naar hun kamer. Daar hebben ze dan hun ouders van het nieuws op de hoogte gebracht. Zowel Jens zijn ouders als Mieke haar ouders waren van Jens zijn plannen om de hoogte geweest. Jens was zelfs achter de rug van Mieke om haar hand gaan vragen bij haar vader. Iedereen heel erg blij dat ze zich verloofd hadden. Ze brachten ook hun broers en zussen op de hoogte. Het was leuk om zo goed nieuws te kunnen brengen. Iedereen reageerde dolenthousiast.

Na de telefoontjes zijn Mieke en Jens nog even iets gaan drinken in de bar van het hotel. Mieke was eigenlijk nog altijd een beetje in de wolken. Mieke bedankte Jens nog even voor de superromantische avond. Na het drankje zijn Mieke en Jens naar de kamer geweest en zijn ze het bed ingedoken en hebben ze nog een heerlijke tijd gehad samen.

Lisa

Graag uw sterrenwaardering en/of reactie onder het verhaal. En/of directe reactie via mail. Dank u.

Liefs My

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *