Bezoek aan bioscoop

()

Het contact tussen Frank en mij bleef in eerste instantie vrij intensief. Bijna wekelijks zagen we elkaar en hadden zo onze geheime pleziertjes. Heel af en toe waren er ook andere vriendjes bij betrokken maar dat was meer incidenteel. Maar omdat we van school wisselden werd het moeilijker om samen af te spreken en was er op den duur alleen nog maar sporadisch contact als we elkaar weer eens op straat tegen kwamen. En na een tijdje was eigenlijk alles voorbij, we hadden alle twee andere vriendengroepen en waren te druk met andere dingen, Frank o.a. meisjes, om nog samen af te spreken. Meer dan een groet op straat zat er niet meer in. Ieder ging zijn eigen weg en stippelde zo zijn route naar volwassenheid uit.

We waren ondertussen alle twee onze eigen weg gegaan en we hadden ons geheel verschillend ontwikkeld. Ik was eigenlijk nog steeds een jongetje, hoewel ik al 19 jaar was, was ik nog steeds erg timide. Mijn verlegen houding zorgde ervoor dat ik nooit echt op de voorgrond stond en weinig zelfvertrouwen had. Ik had wel vrienden en ging wel stappen, maar ik probeerde altijd zo onopvallend mogelijk door het leven te gaan. Die houding was er dus waarschijnlijk ook de oorzaak van dat ik nog steeds maagd was, zelfs nog nooit een vriendin had gehad. Niet dat ik er geen interesse in had, ik had echt wel vaker mijn ogen laten vallen op mooie meisjes. Maar, nooit lef gehad om ze aan te spreken. Ik fantaseerde alleen maar over deze meisjes en mijn linker arm maakte dan ook overuren als ik weer eens thuis kwam van een avondje stappen. De door Frank geïntroduceerde ‘vieze boekjes’ ben ik in die tijd altijd trouw gebleven en hebben mij in die tijd vaak goede diensten bewezen. In eerste instantie leende ik ze van Frank. Hij leende ze liever niet uit, maar tegen een goede tegenprestatie mocht ik ze af en toe wel mee naar huis nemen.

Later, toen het contact met Frank verwaterde vond ik op een bepaald moment bij mij thuis op zolder zelf ‘vieze boekjes’. Goed verstopt in een doos met oude spullen waar ik uit verveling in het snuffelen was, vond ik goed in een plastic zak verstopt, een stapeltje boekjes. Aan het uiterlijk te zien waren ze al iets ouder en vaak ‘gelezen’. Ik ben er nooit achter gekomen wie ze daar verstopt heeft. Of ze van mijn vader of moeder waren of, van hen samen ben ik nooit te weten gekomen, misschien wel van mijn oudere zus, maar ik weet wel dat ze nog af en toe werden gebruikt. Zo af en toe ontbrak er namelijk wel eens een boekje, of zat er opeens een nieuw exemplaar bij. Na een tijdje zat er zelfs opeens een vibrator bij de boekjes, zo’n ouderwetse witte, niet al te groot, waar een instelwieltje aan de achterkant zat om hem aan en uit te zetten. Zo vaak als ik maar kon als ik alleen thuis was begaf ik mij naar de zolder om de boekjes tevoorschijn te halen en mezelf af te trekken. Ik speelde met mezelf en gebruikte ook af en toe de vibrator om mijn pik mee te verwennen. Ik hield hem dan trillend tegen de onderkant van mijn ballen of drukte hem tegen mijn mannentepeltjes. Dat had ik overigens niet allemaal zelf verzonnen, maar had ik geleerd uit de boekjes. Ik kende de boekjes bijna van buiten, wist precies welke kreukels en vlekken waar zaten, en merkte dus ook meteen als er nieuwe in zaten. Ik probeerde zo voorzichtig mogelijk te doen zodat niemand door had dat ik de boekjes had gevonden. Ik was tenslotte veel te bang dat als het ontdekt werd, ze zomaar ineens konden verdwijnen, en waar zou ik me dan op moeten aftrekken? Of mijn ouders het ooit gemerkt hebben weet ik niet, ze hebben in elk geval nooit iets laten merken.

Bij ons in de stad zaten vroeger veel seksshops, maar ik durfde daar eigenlijk nooit naar binnen te gaan. Ik dacht altijd dat je minstens achttien zou moeten zijn, wat ik overigens nog steeds niet weet of dit wel zo is of niet. Maar dat weerhield mij, zo verlegen als ik was, er in elk geval van om nieuwe boekjes te halen. Dus toen ik uiteindelijk achttien werd, was een van de eerste dingen die ik deed, een seksshop bezoeken. Weliswaar niet in mijn eigen stad, dat durfde ik niet, bang dat iemand mij naar binnen zag gaan, maar in de stad waar ik naar toe moest om de militaire keuring voor de dienstplicht te ondergaan. Dit plan had ik al weken van te voren uitgewerkt, ik wist met behulp van de gouden gids te achterhalen waar de seksshops in die stad lagen en hoe ik er het beste kon komen. Op de dag zelf ging ik er met de trein naar toe, de militaire keuring was in een halve dag klaar en toen kon het grote avontuur dus beginnen. Ik geloof dat ik wel drie keer de winkel voorbij ben gelopen voordat ik echt naar binnen durfde. Elke keer was er wel iemand die net toevallig ook voorbij liep en dan durfde ik weer niet, en liep met een strak gezicht vooruit kijkend voorbij.

Maar uiteindelijk geraakte ik dan toch binnen en het was alsof ik in het paradijs was beland. Hele wanden vol met boekjes, videobanden en seksspeeltjes. Ik wist niet waar ik als eerste moest kijken. In sneltreinvaart ging ik alle wanden af en nam zo veel mogelijk van de foto’s in mij op. Verbaasd, en soms zelfs geschokt zag ik de hoeveelheid aan genres die beschikbaar waren. Van tienermeisjes tot oude oma’s, en van SM tot animale-seks (zoal ik al zij, soms was ik geschokt), alles was er te koop. Omdat er nog een klant in de winkel was durfde ik niet naar de kassa toe met een boekje dat ik had uitgezocht, dus wandelde ik maar zo onopvallend mogelijk nog een paar rondjes door de winkel. Zo ontdekte ik dat er achter in de winkel in een smalle gang ook filmcabines waren waar je een zelf uitgezochte film kon bekijken. Ondertussen hoorde ik hoe de andere klant afrekende bij de kassa en samen met de winkelbediende naar de deur liep. Daar bleven ze nog een tijdje kletsen en na een uitgebreid afscheid hoorde ik het belletje van de deur. Ik was nu gelukkig alleen en durfde langzaam naar de toonbank te gaan om mijn boekje af te rekenen. Ik slenterde wat op en neer en de winkelbediende vroeg wat hij voor me kon doen. Zonder mijn antwoord af te wachten begon hij zelf te praten.

“Wil je een videofilm zien” vroeg hij. Hij had mij achter in de winkel zien dralen en dacht dat ik wel interesse had in een filmpje. Verbaasd over deze vraag liep ik rood aan en stamelde maar een paar onhoorbare woorden in de ruimte. De verkoper ging verder en kwam achter de toonbank vandaan.

“Heb je al een filmpje uitgezocht, of moet ik even mee kijken, eens even zien, wat lijkt je leuk? Een leuke teen-film of gewoon een lekkere harde porno?” Hij haalde enkele videofilms uit de kast en duwde die mij in de handen. “of heb je liever een lekker homo film, ik weet tenslotte niet waar je voorkeur naar uit gaat.

”Neeuu…” stamelde ik, en hij liep weer naar een andere hoek van de winkel.

“Hier, dit is volgens mij wel een leuke film voor jou” Ook deze film duwde hij weer in mijn handen en ondertussen nam hij de andere films weer van mij over. Ik bekeek de voor en achterkant van de video en daar stonden wat foto’s van een aantal jonge naakte acteurs op, ik dacht dat dat het een soort van groepsseks film was en knikte dus maar dat het goed was. Hij liep voor me uit naar de videocabines achter in de winkel. Zenuwachtig volgde ik hem en durfde ook niet meer te zeggen dat ik eigenlijk alleen een boekje wilde kopen. Hij wees mij een cabine aan en zette de TV en videorecorder aan, haalde de videoband uit het doosje en stopte hem in de speler. Toen vroeg hij of ik wist hoe het werkte en ik schudde zachtjes van nee.

“Is het de eerst keer dat je dit doet?” Vroeg hij toen en met een nog roder hoofd moest ik inderdaad bekennen dat ik dit nog nooit eerder gedaan had. Hij begon mij uit te leggen hoe de afstandsbediening werkte en zij toen dat ik op het bankje plaats kon nemen. Hij wees me het haakje om mijn jas op te hangen en tot slot wees hij nog naar de doos met tissues die naast de TV stond met de opmerking dat ik het wel schoon moest houden. Het was bijna alsof mijn hoofd kookte, zo voelde althans mijn rode hoofd aan; als of ik mij hier ging aftrekken, dat kon toch niet? Toen draaide de verkoper zich om en liep het hokje uit, vertelde nog even dat ik de deur op slot kon doen maar dat dat wat hem betrof niet hoefde waarop een vette knipoog volgde. Toch sloot ik de deur maar af toen hij naar buiten ging en hing mijn jas op aan het haakje.

De verkoper had al op play gedrukt en de videoband liep dus al. Op het scherm stond eerst een waarschuwing over een leeftijdsgrens die ik met trots las want ik was tenslotte net 18 geworden en mocht deze film dus ongestraft kijken. Toen begon eindelijk de film te spelen, ik weet niet meer waar de film over ging of wat er precies gebeurde, maar ik neem aan dat er eerst een inleidend verhaaltje was zoals dat meestal bij seksfilms gaat. Het duurde tenminste even voordat ik doorhad wat voor soort film ik eigenlijk aan het kijken was. Na een paar minuten had ik pas door dat het geen gewone groepsseks film was maar een film waar meer gebeurde dan alleen maar neuken tussen jongens en meisjes. Het bleek een biseks film te zijn. Er werd vrolijk op los gelikt en geneukt en iedereen was met iedereen bezig, jongens neukten meisjes, meisjes likten meisjes, een meisje en een jongen likten samen de pik van een andere jongen en een knaap neukte een andere jongen terwijl die juist een meisje aan het neuken was. De verhaallijn was ik ondertussen al lang kwijtgeraakt, maar opgewonden was ik wel. Mijn broek stond al behoorlijk strak en ik wreef zachtjes of mijn broek. Ik wilde dolgraag mijn piemel pakken en mezelf lekker af trekken, maar dat kon toch niet zomaar, niet hier in de winkel. Maar ja, waarom stond er anders die doos tissues? Was het dan toch gebruikelijk, gebeurde het hier vaker? Ik checkte eerst nog even of de deur ook echt op slot zat en opende toen de gulp van mijn spijkerbroek. Ik haalde mijn harde piemel uit mijn onderbroek en begon mijzelf af te trekken.

Ik was helemaal in extase, dit had ik nog nooit gezien, zelfs niet in de boekjes van mijn ouders. Ik had het dan ook niet meteen door dat er op de deur werd geklopt en wist vervolgens ook niet of ik het wel goed had gehoord. Toen er nog een keer werd geklopt, nu iets harder, schrok ik en ik probeerde zo snel mogelijk mijn piemel weer in mijn broek te stoppen. Er werd nog een keer geklopt en nu vroeg ook de stem van de verkoper of alles OK was daarbinnen.

“Ja, Ja” riep ik snel en ik had eindelijk mijn broek weer dicht.

“Doe eens open” riep de verkoper en ik was de persoon er niet naar om dit te weigeren dus bang dat ik iets gedaan had wat niet mocht haalde ik het slot van de deur en opende de verkoper de deur. Waar ik dacht dat hij kwaad zou zijn omdat ik mijzelf hier zat af te trekken en hoe wist hij dat eigenlijk, bleek dat helemaal niet het geval te zijn, maar vroeg hij met een lach op zijn gezicht of alles goed was, of ik soms in slaap was gevallen omdat ik niet gelijk reageerde. Ik zei dat alles goed was, dat ik gewoon verdiept was in de film. Zijn lach werd breder en hij was blij dat ik de film leuk vond. Maar hij zei dat hij dat al gezien had en wees op de bult die in mijn broek nog steeds te zien was. Ik had ondertussen de film gepauzeerd toen ik de deur open maakte en er stond nu een stil beeld op het scherm van twee pik-likkende meisjes. Hij vroeg mij om te film eens te laten spelen, zodat hij kon zien hoe de film ook al weer verder ging, dus drukte ik weer op play. Even stond hij in de deuropening met mij mee te kijken en ik deed alle moeite om mijn piemel in bedwang te houden in mijn broek. Hij vroeg of ik nog even op pauze wilde drukken, hij wilde nog wel even mee kijken maar dan zou hij even de winkeldeur op slot moeten gaan maken. Het was volgens hem nu toch niet druk en kon best even sluiten en een bordje op de deur doen met

“Ben zo terug.” Ik durfde niet te weigeren dus klikte weer op pauze en hij liep naar de deur om deze op slot te doen. Snel was hij weer terug en kwam de cabine binnen.

“Vind je het erg als ik even hier naast je kom zitten?” Vroeg hij en ik schudde van nee. Toen hij was gaan zitten drukte ik weer op play en ging de film verder. Ik durfde me niet te verroeren en had mijn armen strak naast mijn lichaam liggen en mijn handen ter hoogte van m’n heupen op de bank liggen. Ik voelde mijn hart in mijn keel kloppen en kon me niet meer concentreren op de film. Vanuit mijn ooghoeken kon ik zien hoe de verkoper af en toe mijn kant op keek. Waar hij precies naar keek kon ik niet zien maar ik had wel een vermoeden dat het mijn kruis was. Ik was zo in trans dat ik bijna schrok toen hij zei dat het wel een erg geile film was en op het zelfde moment voelde hij met een hand aan z’n eigen kruis. Ik durfde niet goed te kijken, maar toen hij zijn hand weer terugtrok zag ik wel dat hij ook al een behoorlijke bult in z’n broek had. Elke keer als er op het scherm weer een geile scene te zien was kreunde hij een beetje.

“Word jij hier ook zo geil van,” vroeg hij op een bepaald moment nadat hij nog een paar keer aan z’n kruis had gevoeld. Met een brok in de keel bevestigde ik dat. Hij had al zo’n vermoeden want volgens hem was het een heel behoorlijke bult die ik in mijn broek had. Of hij er eens aan mocht voelen, was zijn volgende vraag. Ik was te beduusd om nee te zeggen dus zei dat dat wel mocht. Meteen lag hij zijn hand in mijn kruis. Zachtjes kneep hij een beetje in de bult en ik voelde hoe mijn piemel harder werd. Volgens hem was het een mooi pakketje wat ik in mijn broek had. Hij haalde zijn hand weer weg en voelde nog eens aan zijn eigen zaakje. Ik probeerde weer naar de film te kijken en durfde nu niet meer te bewegen. Na een tijdje voelde ik zijn hand weer, nu op mijn bovenbeen die hij langzaam streelde. Zijn hand schoof af en toe naar de binnenkant van mijn benen en dan omhoog zodat hij tegen mijn ballen aanduwde en dit herhaalde hij enkele keren waarbij hij steeds meer druk uitoefende op mijn kruis. Met een stevige greep trok hij mijn benen een beetje uit elkaar zodat hij er beter bij kon. Na een tijdje begon hij mijn borstkast te strelen. Eerst ter hoogte van mijn tepels maar zijn hand zakte steeds verder naar beneden naar mijn buik. Toen hij de onderkant van mijn T-shirt had bereikt trok hij dit een beetje omhoog en streelde toen mijn blote buik. Gelukkig waren zijn handen warm en eigenlijk voelde het heel aangenaam, als ik niet zo gespannen was geweest had ik er waarschijnlijk wel van kunnen genieten. Hij voelde goed aan dat ik gespannen was en haalde snel zijn hand weg. Zichzelf verontschuldigend vroeg hij mij of hij te ver was gegaan, of ik het vervelend vond wat hij deed. Als ik wilde dat hij wegging hoefde ik het maar te zeggen, dan keek hij de film wel een andere keer. Maar ik wilde helemaal niet dat hij weg ging, en ik vertelde hem dat dan ook. Ik vond het juist heel fijn, maar was gewoon erg nerveus omdat ik het allemaal zo spannend vond. En dat was echt waar. Ik vond het echt heel erg spannend, zelfs wel een beetje eng omdat ik niet wist wat hij van plan was en hoe ver hij zou gaan. Maar ik wilde zeker niet dat hij nu weg zou gaan, vooral niet.

Gelukkig bleef hij zitten en vroeg of hij verder mocht gaan. Ik knikte en toen voelde ik zijn hand weer onder mijn T-shirt schuiven. Zachtjes streelde hij mijn buik weer en gelukkig was ik nu iets meer ontspannen en ik rilde niet meer zo erg. Steeds vaker ging zijn hand langs de bovenkant van mijn broek en af en toe verdween er een vinger onder de broekrand. Op de TV kwamen de heetste scenes voorbij, geboeid en verbaasd dat dit allemaal bestond werd ik steeds geiler en mijn piemel stond nu strak in mijn broek en duwde hard tegen de rits aan. Toen stopte de verkoper met strelen en verbaasd keek ik hem aan. Voorzichtig begon hij de riem van mijn broek los te maken en toen die los was ging hij verder met het knoopje en de rits van mijn broek. Zijn hand schoof nu in mijn broek en bleef op mijn onderbroek op mijn piemel liggen. Weer kneep hij nu in mijn piemel en ook zachtjes in mijn ballen. Ik zag vanuit mijn ooghoeken dat hij nu ook bij zichzelf met een hand zijn riem los maakte en zijn broek open knoopte. Hij schoof op de bank een stukje naar beneden zodat hij een beetje onderuit gezakt lag en probeerde toen z’n broek met een hand naar beneden te schuiven. Hij moest, omdat dit niet gelijk lukte zijn hand bij mij weghalen en met twee handen lukte het hem wel om de broek tot op z’n knieën te laten zakken. En in tegenstelling tot wat hij bij mij had gedaan, had hij bij zichzelf wel z’n slip mee omlaag geschoven. Omdat eerst zijn shirt nog over zijn kruis lag zag ik in eerste instantie niets van zijn piemel, maar toen hij dit omhoog schoof kwamen zijn kroonjuwelen tevoorschijn.

Tot dan had ik alleen mijn eigen piemel en die van Frank in stijve vorm gezien (de boekjes en film natuurlijk niet meegerekend), en dat waren eigenlijk nog puber-piemels. Maar dat wat ik daar nu tussen de benen van de verkoper zag liggen was andere koek, dat was in mijn ogen toen een joekel van een piemel, met blauwe aderen en een mooie gladde rode eikel waarvan de voorhuid zich helemaal had teruggetrokken. Hoe oud de verkoper precies was wist ik natuurlijk niet maar terugdenkend schat ik hem ergens tussen de dertig en veertig jaar. Hij begon gelijk zichzelf af te trekken en ik zag hoe hij de voorhuid heen en weer over de eikel schoof. Met de hele hand om de schacht stak de piemel nog zeker vijf centimeter boven z’n hand uit. Ik vond het een prachtig gezicht en bleef gefascineerd kijken hoe hij zichzelf aftrok. Ik was even helemaal de film vergeten. De verkoper vroeg of ik mezelf ook niet wilde aftrekken en liet weten dat ik me niet hoefde te schamen hoor, hij had wel vaker een piemel gezien. Ik wilde niets liever, eindelijk weer mijn piemel in de hand nemen en lekker aftrekken, maar toch sloeg mijn schaamte weer toe. Ik stopte mijn hand onder mijn onderbroek en zocht mijn piemel.

Zachtjes begon ik mij onder mijn broekje af te trekken en de verkoper begon te glimlachen. Hij reikte zijn hand uit en trok mijn onderbroek naar beneden. Toen zat ik ook met een blote piemel op de bank maar hield hem stevig vast. Omdat hij alleen de voorkant van mijn onderbroek naar beneden had getrokken zat die nu strak onder mijn ballen, wat wel voor een aangename druk op mijn ballen zorgde maar ook er onaangenaam trok in mijn kruis. Dus trok ik hem maar helemaal, gelijk met mijn spijkerbroek, tot op mijn enkels naar beneden. Ik moest hier even voor gaan staan en gelijk voelde ik een hand van de verkoper op mijn billen. Met een lichte druk weerhield hij mij er van om weer te gaan zitten en zachtjes bleef hij een voor een mijn billen strelen. Af en toe voelde ik een verdwaalde vinger door mijn bilspleet gaan wat bij mij een lichte rilling teweegbracht. Ik had ondertussen ook zelf weer mijn piemel in de hand genomen en was mijzelf weer, met de rug naar hem toe en kijkend naar de Bi-film, aan het aftrekken.

Ik genoot met volle teugen van de heerlijke streling over mijn billen en hoe hij zachtjes af en toe mijn billen zoende. Hoe hij af en toe met zijn tong over mijn bil ging en de bovenkant van mijn bilnaad likte. Hij was zichzelf nu niet meer aan het aftrekken maar hield mij met beide handen op mijn heupen vast. Ik voelde weer hoe zijn handen mij zacht maar beslist probeerde om te draaien. En terwijl hij dat deed bleef hij mij kussen op mijn billen, heupen en daarna in mijn lies. Ik stond nu recht voor hem, keek naar beneden en zag hoe hij mij, mijn piemel die stijf vooruit stak ontwijkend, in mijn liezen bleef zoenen. Toen stopte hij en hij keek omhoog. Ik wist op dat moment precies wat hij wilde en hij hoefde het dan ook niet te vragen, ik knikte gewoon dat het goed was. Toen hij zijn hoofd weer naar beneden richt had hij maar een doel, mijn piemel. Voorzichtig gaf hij een eerste zoentje op mijn eikel en toen hij merkte dat er een druppel op zat stak hij zijn tong uit om die op te likken. Van schrik en genot steigerde mijn piemel en stootte tegen zijn neus. Lachend deinsde hij een stukje terug en opende toen zijn mond om mijn piemel in een keer in zijn mond te nemen. Zijn mond sloot als een warme douche om mijn piemel en zijn tong draaide kringetjes om mijn eikel. Af en toe likkend en soms zuigend stelde ik mij voor dat dit was hoe het voelde als je een meisje neukte en ik genoot van zijn handen op mijn billen die mij ritmisch naar voren duwde om zijn mond te neuken.

Lang duurde dit alles niet, jong als ik was had ik mijzelf niet echt onder controle en gaf ik hem aan dat ik bijna zou klaar komen. Maar dat werkte als een rode lap op een stier op hem want hij pakte mijn billen nog steviger vast en pijpte mij nog sneller dan voorheen en duwde zijn hoofd nog verder in mijn liezen zodat ik voelde hoe mijn piemel achter in zijn mond tegen zijn gehemelte duwde. Schokkend en kreunend kwam ik klaar en spoot mijn sperma achter in zijn keel. Maar hij wist van geen ophouden en hield zijn mond gesloten om mijn piemel. Ik voelde hoe mijn warme sperma zich om mijn eikel door zijn mond verspreidde en hoe hij het vervolgens doorslikte. Pas toen ik voor de derde keer een straaltje sperma in zijn keel spoot verslapte zijn greep. Maar, hij bleef mijn piemel in zijn mond houden totdat deze langzaam verslapte en hij liet slurpend mijn slappe piemeltje uit zijn mond glijden. Hij keek glimlachend omhoog en tikte met zijn vlakke hand op mijn billen als teken dat hij klaar was.

Ik stapte een stukje achteruit en trok mijn broek weer omhoog. Ik wist me geen houding en pakte toen mijn jas maar van het haakje en trok die aan. Hij bedankte mij en vroeg of ik het lekker had gevonden. Hij zei dat ik altijd welkom was en als ik terugkwam hij zeker weer tijd voor mij zou maken. Ondertussen had hij ook zijn broek weer dicht gemaakt en pas toen hij de deur weer voor mij had opengemaakt en ik buiten stond besefte ik pas dat ik niet had betaald voor de film en het misschien wel heel erg ondankbaar van mij was dat ik hem niet op de een of andere manier had verwend. Ik moest er gelijk aan denken dat hij zichzelf waarschijnlijk nu aan het aftrekken was, want nadat ik buiten stond hoorde ik dat hij de deur gelijk weer afsloot. Maar terug gaan durfde ik op dat moment ook niet meer.

Veel van de militaire keuring op die dag is me na al die tijd niet veel meer bijgebleven, maar mijn eerste bezoek aan een seksshop zal ik nooit meer vergeten.

Exhibitio

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *