De club van vier 2.6

()

ALEXA

Ellie en ik zaten rustig in de zetel, we verslonden de ene aflevering na de andere van House of Cards op Netflix. Zalig hoe je toch sympathie kan hebben voor de ultieme slechterik. Kevin Spacey is natuurlijk onovertroffen. En Ellie vindt hem ook wel een knappe man, niet direct een seksy fotomodel met looks, maar een echte man. ‘Nen echte vent’ bedoelt ze.

Rond half twee ‘s nachts ging plots de deurbel.

We schrokken beide want wie in hemelsnaam belt midden in de nacht aan. Ik nam de parlofoon en vroeg voorzichtig

“Hallo”

“Hallo, het is Vanessa” klok het opgewekt aan de andere kant.

Vanessa stond dus voor de deur? Verbaasd keek Ellie me aan, met een blik in haar ogen van ‘wie is die Vanessa en wat heb jij daar mee te maken?’

“Euh… ja, dag Vanessa, euh…”

“Ja, wij hadden toch een afspraak vanavond?”

“Sorry, maar ik weet van niets”

“Ja, dan weet ik het ook niet, dit is toch huisnummer 14b”

“Nee, dit is 16, 14b is hiernaast in dat steegje achteraan”

“Oei sorry, ik ben helemaal fout. Nog een prettige avond dan” En weg was Vanessa.

“Seg, onze buurman is ook wel een deugniet, Vanessa in het midden van de nacht, gegarandeerd een prostituee, ik had ze wel eens willen zien. Je moet die parlofoon toch eens vervangen door een videofoon” lachte Ellie.

Onze buurman was een beetje een eenzaat. Hij woonde hier nog maar een maand. Volgens de geruchten was hij gescheiden en werkte in shiften, We zagen hem nooit en wisten zelfs z’n naam niet. Bij mooi weer hoorden we zijn muziek wel eens in de tuin. Hij had een voorliefde voor Cubaanse muziek. Ellie begon dan altijd vrolijk mee te neuriën.

Een week ofzo later haalde ik de post uit de brievenbus toevallig net op het zelfde moment als onze buurman. Hij groette me vriendelijk, en ik gebaarde hem.

“Hallo, ik ben Brecht. We zijn al een tijd buren, maar we hebben eigenlijk nooit kennisgemaakt.”

“Klopt, ik ben Frank, en ik wilde wel eens op een avond een housewarming doen, maar het is er nog niet van gekomen. Mijn excuses” antwoord hij.

“Geen probleem, dat is ook geen verplichting hé.”

Ik kon mijn nieuwsgierigheid niet bedwingen en trok m’n stoute schoenen aan.

“Seg Frank, een paar dagen geleden belde er bij ons een zekere Vanessa aan, in het midden van de nacht. Weet jij daar iets van?”

Frank ’s kaken werden vuurrood.

“Vanessa is een vriendin, maar ze was hier nog nooit geweest” stotterde hij. “En euh, ja, ze had mij gezegd dat ze aan een verkeerd huis had aangebeld” herpakte hij zich. Ik keek hem aan, met een blik van ‘met alle chinezen’

“Frank, ik dacht eerder dat Vanessa een ‘working girl’ is. Sorry, maar je mag eerlijk zijn hoor” lachte ik.

“Ja, je hebt gelijk” gaf hij toe. “Ik doe af en toe wel eens beroep op zulke dames, en dit was de eerste keer dat Vanessa kwam. Sorry voor het ongemak.”

“Maar nee, geen probleem. Maar waarom doe je dat eigenlijk?” vroeg ik nieuwsgierig.

“Weet je, ik ben al twee keer gescheiden, gelukkig geen kinderen, anders was ik nu straatarm denk ik. En ik heb nu besloten om voorlopig geen vaste of emotionele relatie meer te hebben. Dus als ik zin heb en ik kan het betalen dan bel ik een prostituee. Simpel, seks zonder gedoe.”

“Dat is waar, simpel, geen gedoe, maar het kost wel een pak centen denk ik?” vroeg ik nog nieuwsgierig.

“Zo’n honderd tot honderdvijftig euro per keer. en ik geef mezelf een budget van max. driehonderd euro per maand. Dus simpele logica, ongeveer twee à drie keer seks per maand.”

Frank ’s openhartige uitleg had in mijn brein ook een simpele logica in gang gezet. Als ik die arme Frank nu eens een beetje zou helpen, en tegelijk Ellie zou uitdagen. Misschien worden we er allemaal wel wat vrolijker van. Frank had Ellie nog nooit gezien, althans dat vermoedde ik, en Ellie hem ook niet. Dus dat zou verrassend kunnen zijn.

“Drie keer seks per maand is ook niet overdreven hé. hou je dat vol?”

“Seg, dit is de eerst keer dat we mekaar spreken en we zijn al erg persoonlijk, niet?”

“Ja, das waar, maar ik vroeg me het gewoon af. En misschien kan ik je wel helpen”

“Euh… helpen, ik heb niks met venten hé!” Antwoord hij verrast.

“Nee, ik ken misschien wel een dame, misschien twee, die een stuk goedkoper werken, asjebegrijptwatikbedoel”, knipoogde ik.

“Oh… meneer heeft connecties “ zei hij lachend

“Inderdaad, wat denk je? Volgende keer als je zin hebt dan bel je dit nummer en doe het met mijn groeten. Als ze niet leuk blijkt dan blijft het daarbij en anders ben je goedkoper af” lachte ik.

Ik gaf hem een papiertje met het gsm-nummer van ons clubje. Hij zou dan bellen op de gsm die Anke bijhield voor al het privé-telefoon verkeer. Een idee van Kurt zodat we nooit onze eigen nummers moesten geven als we stoute plannen hadden. “Je weet nooit waar die nummers terecht komen” had hij verstandig geopperd.

“OK doe ik, en ik zal het je laten weten.” Grapte Frank en hij lachte schaapachtig.

We namen afscheid en gingen ieder ons huis binnen. Eenmaal binnen belde ik onmiddellijk naar Anke, om haar dit verhaal te vertellen en ook mijn plan met Ellie uit te leggen. Anke was onmiddellijk akkoord en beloofde te helpen. Als het maar deugnieterij was, dan speelde Anke altijd mee.

Een paar dagen gingen voorbij zonder dat er iets ‘speciaals’ gebeurde. Op donderdag avond ging de telefoon van Ellie.

“Hoi Anke, alles goed?” Vroeg ze vrolijk.

Het duurde een dertigtal seconden en Ellie kreeg vuurrode wangen.

“Euh, meen je dat? Dit is een grap, Dat is… OK. Als jij dat zo wil, dan… Tot straks.” Ellie keek me aan, vuurrode wangen, en vuur in haar ogen. “Heb jij dit bedacht?” gromde ze.

“Wat?” Ik hield me van de domme.

“Brechtje, ik weet wanneer jij liegt, wacht maar.”

“Euh… ik weet echt niet waarover het gaat hoor” loog ik slecht

Ellie trok naar de badkamer en ik hoorde de douche. Ik belde Anke op en vroeg haar wat er verteld was.

“Je buurman Frank heeft me gebeld, en vroeg een meisje voor vanavond. Ze moest volledig geschoren zijn en mocht enkel hoge hakken en een regenjas aan hebben als ze naar hem kwam. Hij moest mij de groeten doen van een zekere Brecht en ik zou begrijpen wat dat wilde zeggen. Dus heb ik hem gezegd, dat hij de eerste keer vrij stond te betalen wat hij wou.”

“Vond hij dat OK?” vroeg ik.

“Het leek hem meer dan fair, en hij zou jou laten weten hoe het was gelopen.”

“En Ellie? Wat heb je tegen haar gezegd?” vroeg ik benieuwd

“Ik heb haar gezegd dat ze moet gaan douchen, en enkel hoge hakken en jas aan mag doen en dan bij de buurman moet gaan bellen en zich voorstellen als ‘Alexa’. En dat hij haar voor een uur mag gebruiken, en haar daarna zal betalen als hij haar goed vindt. Achteraf moet ze mij het geld komen brengen.”

Ik hoorde Ellie van de trap komen en nam snel afscheid van Anke. De deur zwaaide open en daar stond mijn Ellie, op stiletto’s, met mijn lange regenjas aan die openhing. Ik kon haar mooi geschoren poesje zien en haar huid blonk. Ze had zich wat opgemaakt en zag er erg lekker uit. Haar ogen spuwden vuur.

“Zo ventje, ik weet niet of dit jouw idee was, maar ik ga nu naar hiernaast en hoop dat ik goed geneukt wordt, want jij krijgt vandaag niets meer. Ik zal meneer Frank is laten zien dat Alexa beter is dan Vanessa.” Ze knoopte haar jas dicht, liep naar buiten en sloeg de deur dicht. Ik stond perplex.

Ik nestelde me in de zetel en las een boek terwijl ik wachtte op Ellie ’s terugkomst. Ik voelde me ongemakkelijk en ontzettend opgewonden tegelijk. Mijn Ellie die nu ‘de hoer’ speelt, eigenlijk niet speelt, die nu gewoon hoer is. Wie weet wat ze allemaal moet doen, geen idee hoe die Frank haar nu gebruikt. Als klant heeft hij recht op haar, ze kan natuurlijk ook dingen weigeren, maar hij betaalt, dus klant is koning. Nu ja betaalt, het valt nog te zien wat ze krijgt voor die eerste keer.

Het uur was voorbij en ik werd behoorlijk zenuwachtig. Eén uur dertig, twee uur, nog steeds geen Ellie. Twee uur en half, ik werd wel wat ongerust en belde Anke en vroeg of die iets gehoord had, en net op dat moment ging de deur open. Ellie stapte binnen, trok haar jas uit en liep traag naar me toe. Haar make-up was uitgelopen, ze had her en der schrammen op haar knieën en ze zag vuil. Haar kutje was rood en gezwollen, en nog kletsnat. Ze kwam wijdbeens voor me staan en ik zag hoe ze was toegetakeld. Ze smeet drie briefjes van vijf euro op mijn schoot.

“Hier de opbrengst van vandaag” gromde ze schor.

“En nu gaan we die vijftien euro naar Anke brengen, jij rijdt” en ze wandelde van me weg en nam de jas terug op. Ik zag hoe vuil ze was, maar ze trok er zich niets van aan. Heel haar rug was smerig, haar billen rood, je zag gewoon nog de afdrukken van Franks handen die haar blijkbaar flinke meppen op haar billen had gegeven.

“Alles OK met je?” Vroeg ik voorzichtig

Ze beantwoorde met een opgestoken duim en dan een opgestoken middelvinger. Ja hoor en Fuck you…

Anke opende de deur en schrok toen ze Ellie zag. “Oei, precies heftig geweest?”

“Ja” antwoordde Ellie kort en stapte binnen.

“Kurt is er niet, die zit nog in Oostende, ik was net met hem aan het skypen.” De tablet stond op de salontafel en Kurt ’s gezicht was in beeld.

“Hoi Ellie” klonk het metaalachtig uit de tablet.

“Hey Kurt” antwoord ze en ze stapte richting tablet, trok haar jas uit en draaide rond voor het cameraatje van de tablet. Kurt slaakte een verbaasde kreet toen ze dat deed en hij haar zo zag in het midden van zijn living, naakt, gebruikt, vuil en op hoge hakken.

“Hier” gooide Ellie de vijftien euro op tafel.

“En nu wil ik douchen en dan iets drinken” zuchtte ze en ze lachte

“En ja het was ruw, heel ruw en lekker erg lekker en ik vertel alles als ik proper ben, bende geilaards” en ze schopte haar hakken uit en ging met Anke naar de badkamer.

Kurt vroeg verbaasd “wat is daar gebeurd?”

Ik deed hem het verhaal en hij luisterde met open mond

“Verdorie man, dat is niet min, ik wil wel straks meeluisteren als ze alle details verteld. Maar ik moet nu even naar de bar hier in het hotel, blabla met de klant, en ik bel terug in zodra ik weer op m’n kamer ben, OK? Doe de groetjes aan Anke.“

“OK doe ik” en ik sloot de skype.

“Ze ligt in bad te weken, met wat verzachtende olie. Ze zal nog wel even blijven rusten.” vertelde Anke toen ze terug in de living kwam.

“Frank heeft nog teruggebeld voor een volgende afspraak, volgende donderdag. Hij vond het niet slecht voor een eerste kennismaking, en wilde wel zien of Alexa bereidt was om aan al z’n behoeften te voldoen, want hij was nog niet overtuigd. Dus hij wilde nog een keer op proef.”

“Wow, ruwe jongen precies, en nog vrekkig ook, mijn buurman. Dat is wat anders die die van jouw hier” lachte ik.

“Ja, Tony mag gratis van Ellie, das nog goedkoper” lachte Anke.

Ellie kwam een halfuurtje later bij ons in de zetel liggen, ingeduffeld in een dikke badjas. Ze was helemaal tot rust gekomen. Ze straalde terug, vermoeid en zweverig.

“Ok, jullie wille nu natuurlijk alles weten, varkens.” lachte ze.

“Ja, maar wacht even dan probeer ik terug te skypen met Kurt, hij wil ook je verhaal horen.” Anke probeerde in te bellen maar het lukte niet, dus stuurde ze hem een berichtje met de vraag om voor te maken want Ellie ging haar verhaal doen.

“Ik ben dus gaan aanbellen bij mijn klant, onze buurman. Al een geluk dat hij mij nog nooit gezien had. Ik was wel beschaamd en heel erg zenuwachtig. Eens binnengekomen moest ik onmiddellijk mijn jas uitdoen. Daar stond ik in de kleine inkomhal, naakt op mijn stiletto’s. Ik volgde hem naar de keuken waar hij nog zat te eten terwijl de TV speelde. Hij zapte de TV uit en schoof een stoel ervoor.

“Alexa dus… zitten” beval hij me en hij gaf me een flesje bier. “Het is of bier of kraantjeswater.” Ik nam het bier.

“En doe je benen maar open, ik kijk liever naar een echte kut, dan naar die kutprogramma’s op TV. De keuken was vuil, en lag vol gereedschap en onderdelen.

“Sorry, voor de rommel, maar ik ben aan m’n moto aan ’t werk en ik heb hier niet zoveel plek. En ik woon alleen dus maakt het niet uit.”

Nu pas merkte ik dat hij z’n overall aan had en behoorlijk onder het vet en de olie zat. Terwijl hij verder z’n boterhammen op at, inspecteerde hij me van boven tot onder.

“Seg speel es wat met jezelf, want er gebeurd niet veel in beeld hé, en het moet ook geen stomme film zijn, d’er mag wa geluid bij.”

Ik ben dan mezelf beginnen strelen en vingeren. En ik werd daar eigenlijk behoorlijk geil van. Zo’n ongeschoren smerige vent die mij zat te bekijken en gewoon verder at alsof het de normaalste zaak van de wereld is dat er een naakte vrouw in zijn keuken zat met zich zelf te spelen. Ik wist niet beter dan de rest van het flesje bier over mijn borsten uit te gieten. Het bier liep over m’n buik naar beneden over mijn kutje. Je kon het horen soppen terwijl ik me vingerde. Dan heb ik het flesje genomen en tegen mijn kutje gezet en het er zachtjes ingeduwd. Dit was blijkbaar teveel voor Frank want hij vloog recht en pakte me ruw bij de arm. Hij heeft me dan voorover op de keukentafel geduwd en mijn benen uit mekaar gestampt alsof het een politie-arrestatie was. Hij duwde mij stevig op tafel. Ik voelde de sleutels en tangen in mijn vel drukken. Hij hield mijn armen stevig bij elkaar op mijn rug. Ik voelde hoe hij met z’n ene hand de knopen van de overall los maakte en voor ik het wist duwde hij zijn flinke lul in mij. “Verdomse geil wijf” gromde hij en pompte wild.

Ik denk dat ik bijna onmiddellijk klaarkwam. De spanning van de eerste keer als prostituee en de omgeving hadden me zo geil gemaakt dat ik ontplofte.

“Ah, en je vindt het nog lekker ook.”

“Hij sloeg me op de billen, en zoals je daarstraks gezien hebt heeft hij zich niet ingehouden. En geloof me, hij is sterk. Hij heeft me zo zeker tien minuten geneukt, en ik ben drie keer klaargekomen.”

“Alexa heeft er zeker niets op tegen als ik via de achterdeur kom hé” zei hij en hij duwde z’n pik tegen mijn kontgaatje. Rustig duwde hij naar binnen, toen pas voelde ik hoe groot hij wel was. Ik voelde mij ontspannen en dat was voor hem het teken om het tempo op te drijven. Hij schoof z’n twintig centimeter helemaal in en uit mijn kontgaatje. Het brandt er nu nog van.”

“Och, arme schat, Anke heb je geen zalfje dat we er kunnen op doen?” vroeg ik.

“O ja wel, ik zal es kijken.”

Op dat moment rinkelde de tablet; Kurt belde in op het juiste moment. Hij had altijd een ongelooflijk gevoel voor timing.

“Hoi Kurt, Anke is net een zalfje halen om op Ellie ’s kontgaatje te smeren, het brandt een beetje”

“Laat es zien” vroeg Kurt nieuwsgierig.

“Hier se, kom Ellie kontje omhoog.”

Ellie draaide zich, trok haar badjas uit en duwde haar kontje omhoog, terwijl ik de tablet richtte op haar gaatje.

“Maar meisje, daar moet echt wel een zalfje op hoor” klonk het uit de tablet.

Anke kwam terug met een zachte huid-crème en duwde stevig op de tube. Ze smeerde de grote kwak zalf uit over het rode nog steeds halfgeopende kontgaatje van Ellie. Ellie zucht zacht “mm… dat doet goed.”

Anke kon het niet laten en masseerde ook wat zalf op haar clitoris.

Ellie opende haar benen verder en kreunde. “O, ho, lekker Anke, rustig…” Een kleine rilling ging door haar heen en ze hield Anke tegen. “Stop, stop, het gaat niet, die is nog te gevoelig.”

“Hey man, film eens wat beter, wij zien hier niets”

“Wij?” Riepen we in koor

“Ja wij, we zitten hier met z’n drieën” en plots kwamen er nog twee andere mannen in beeld.

“Hoi daar, Kurt had ons uitgenodigd om zijn minibar leeg te maken, omdat hij dringend moest skypen, goed hé” grapte de kerels.

“Verdorie Kurt, jij bent toch ook een smeerlapke” gromde Ellie.

“Goed hé, en het is omdat jij het zo lekker vindt dat ik dat doe, geil beest” was zijn antwoord. Anke bleef ondertussen zacht de zalf in masseren en Ellie genoot ervan terwijl ik dan maar de tablet hanteerde om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van Ellie ’s kontje.

“Vinden jullie het lekker, daar in Oostende” kreunde Ellie.

Het antwoord was unaniem. “Ja, maar vertel, we zijn nieuwsgierig”

“Wel na nog dik tien minuten kwam hij eindelijk klaar, en spoot z’n hele lading over mijn rug. Hij zette een stap achteruit en sloeg me keihard op de billen. “Kom op je knieën, en maak me proper” en hij trok me recht en duwde me keihard op de knieën. Hij nam mij bij de haren en wreef zijn half-slappe plakkerige lul in mijn gezicht. Ik moest likken en hij duwde hem helemaal naar binnen tot ik kokhalsde. Het duurde niet lang of hij werd terug stijf. “God je maakt me wel geil, juffrouw Alexa. Sta recht en ga op de rand van de tafel zitten.”

Hij duwde het gereedschap wat opzij en duwde me met de rug op tafel. Ik lag daar tussen het vuil en olievodden. Hij trok mijn benen wijd open en duwde uit volle macht zijn harde paal in mij. Ik denk dat ik het uitgilde want ik kreeg een mep in het gezicht en hij brulde dat ik niet zo brutaal mocht zijn. Hij heeft me toen zeker een halfuur doorgeneukt, het bleef maar duren en ik kreeg echt het ene orgasme na het ander. En telkens ik klaarkwam sloeg hij met de vlakke hand op mijn borsten.”

“Jeezes” hoorden we uit de tablet “wat een beest.”

“Ja, maar ik vond het op dat moment onwaarschijnlijk lekker, alleen doet alles nu wel pijn” lachte Ellie. “Maar goed, op een gegeven moment werd er bij hem aan de deur gebeld. Hij stopte met bonken, trok zich terug en trok mij recht. “Hier, op handen en knieën, en benen spreiden, hoofd op de grond, kont omhoog” en ik zat in het midden van de keuken op de vuile grond, mijn kont tentoongesteld. Hij knoopte z’n overall dicht en liep naar de voordeur maar liet de keuken deur open. Ik hoorde hem wat praten, maar verstond hem niet. De voordeur sloeg terug dicht en hij kwam dichterbij.

“Hier is ze dan, de lekkerste kont van de week. Alexa. Doe maar als ge wilt, ze staat helemaal open. En ze hebben niet gezegd dat ik haar niet mocht onderverhuren, dus ga je gang. Voor vijf euro per gat.” lachte hij luid.

“Schoon kont, wel spijtig dat ze zo smerig is” zei de andere man.

“Seg, ’t is een occasie, te nemen of te laten, in de staat waarin ze zich bevindt.” weer werd er luid gelachen.

“De man opende z’n broek en zakte op z’n knieën achter mij en duwde zonder pardon z’n lul in mijn kut. Hij was gelukkig wat kleiner geschapen dan Frank. Het brandde maar voelde heerlijk.” Frank had er ondertussen nog een biertje bij genomen en genoot vanop z’n keuken stoel van het schouwspel. “Hey Danny, das al vijf euro hé.” Danny heette die man dus. Hij had niet eens de moeite gedaan om zich voor te stellen, gewoon onmiddellijk neuken, geen gezever. Het voelde echt geil om zo gebruikt te worden. Danny trok zich terug en duwde onmiddellijk z’n paal in mijn aars. Ik kreunde toen hij gewoon bleef doorneuken op hetzelfde ritme.”

“Hey das tien euro” riep Frank. Ik weet niet meer hoelang dit doorging want ik was echt het noorden kwijt, ik voelde enkel nog de warme stralen sperma op m’n rug toen Danny klaarkwam. Frank heeft me dan met m’n haar rechtgetrokken zodat ik Danny kon proper likken. “En das dan vijftien euro” lachte Frank. “Help es, dan leggen we ze op tafel”

“Ze tilden me op en ik lag weer op mijn rug op de vuile tafel, Danny stond aan mijn hoofd hield mijn enkels vast zodat mijn kut groot openstond voor Frank. Hij trok z’n overall los en ramde zijn lul diep in mij. Ik probeerde het uit te schreeuwen maar Danny ’s lul smoorde mijn kreet toen hij die in mijn mond duwde. Ze hebben mij zo compleet van de wereld geneukt en toen ze klaar waren kreeg ik dus vijftien euro, hingen mijn jas over mijn schouders en werd ik aan de deur gezet. Voilà”

“Jeezes wat een verhaal” klonk de tablet.

“En vond je dat fijn?” Werd er gevraagd.

“Heel erg fijn, maar ik kom niet naar Oostende als dat de volgende vraag zou zijn” grapte Ellie. Luid gelach en applaus weerklonk het metaalachtig.

“Ik ga nu slapen en mijn kontje wat laten rusten.”

“OK dan maar, beetje flauw maar ja, volgende keer?”

“Dat zien we nog wel, geilaards.”

Anke tikte skype weg en vleide zich tegen Ellie ’s naakte lichaam.

Ellie fluisterde iets in haar oor en Anke verdween en kwam even later terug.

“Kom schatteke, van al die verhalen zal jij ook wel zin hebben gekregen” en ze knoopte mijn broek open. Fier sprong mijn lul tevoorschijn.

“Helaas heb ik slecht nieuws, omdat dit jouw idee was ga jij voor onbepaalde tijd op slot! Anke heeft me alles verteld, en nu wordt jij gestraft.”

Anke gaf haar het peniskooitje dat ze al voor Kurt hadden gebruikt en een paar tellen later zat ik op slot.

“Trouwens ik moet een week rusten want volgende donderdag heb ik opnieuw afspraak bij Frank.”

“En nu gaan wij slapen, jij mag in de zetel nog wat TV kijken, naar één of ander kutprogramma, zoals Frank het noemt. Mijn kutje krijg jij de eerste tijd niet te zien. Kom Anke.”

En de dames trokken naar de slaapkamer.

Daar zat ik dan, tja, wie een put graaft voor een ander…

Deugnietje

Graag uw sterrenwaardering en/of een reactie onder het verhaal. De auteur zal u dankbaar zijn.

Dank u met liefs van

My

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *