Canarische poetsen

()

Arnulf staat op het balkon van het appartement dat ze voor een week gehuurd hebben op een van de Canarische eilanden, en overziet de binnenplaats van het kleinschalige complex. In het midden een zwembad en aan de zijkant daarvan een jacuzzi, die nu al vol zit met vakantiegangers uit allerlei landen. Beneden hem lopen twee schoonmaaksters voorbij, de één met kort donker haar en de ander met blond haar dat in een knotje op haar hoofd zit. Arnulf sist zachtjes tussen zijn tanden, ze kijken beiden op, maar direct weer voor zich. Ze zeggen iets tegen elkaar en kijken dan weer even om. Hij denkt bij allebei een vage glimlach te zien.

“Begin je nu al, we zijn er nog geen uur”, hoort hij ineens de stem van Veronique achter zich. Ze slaat haar armen om hem heen en hij voelt haar forse borsten tegen zijn rug drukken. Arnulf lacht en zegt zich van geen kwaad bewust te zijn, maar Veronique weet wel beter. De glimlach die ze net bij die twee zag, voorspelt een spannende week. Haar hand glijdt naar beneden en ze aait over het kruis van Arnulf, gehuld in een wijde korte broek. Ze voelt een lichte bobbel die langzaam groeit als ze blijft aaien en een zoen in zijn nek drukt.

Op het balkon schuin tegenover hen verschijnt een lange, wat oudere, vrouw met grijs-blond halflang stijl haar. Ze heeft een erudiet gezicht, uitgesproken van vorm, eigenlijk wel mooi voor haar leeftijd. Ze kijkt naar de twee mooie dertigers, maar wendt haar hoofd af als ze ziet waar Veroniques handen zich bevinden. Arnulf heeft haar opgemerkt en ziet dat ze het toch niet kan laten nog even slinks een blik op hen te slaan. “Oma is nieuwsgierig”, zegt hij lachend tegen Veronique, die nog net ziet dat de vrouw snel naar binnen loopt. Ze is kennelijk niet veel gewend, beaamt Veronique en ze loopt het appartement in, richting douche. “Ik schat haar zeker 60”, zegt Arnulf, terwijl hij achter haar aanloopt, “dan ziet ze er niet slecht uit voor die leeftijd”.

“Interesse?”, roept Veronique vanuit de badkamer, “je kritisch vermogen wordt minder!”

Arnulf hoort de straal van de douche kletteren en kleedt zich uit, loopt naar de badkamer en hij stapt bij Veronique in de douchecabine. Ze is net bezig zich in te zepen en hij neemt de shampoofles van haar over. Langzaam glijden zijn handen met de shampoo over haar lichaam, waarbij haar grote borsten en stevige billen veel aandacht krijgen. Veronique streelt intussen zijn pik, die in grootte toeneemt, naarmate ze er harder overheen gaat en ze ook zijn ballen kneedt. Ze slaan hun armen om elkaar heen en hun lichamen glijden soepel tegen elkaar aan door de shampoo. Veronique pakt de douchekop en spoelt zich dan af, waarbij ze de straal langdurig tegen haar spleetje houdt en met haar vingers erover heen strijkt en steeds even een vingertje naar binnen laat gaan. Arnulf kijkt haar geil aan en neemt zijn steeds groter wordende pik in zijn hand en begint er aan te trekken. Zo staan ze een tijdje tegenover elkaar en kijken elkaar verlekkerd aan, tot ze het niet meer houden en elkaar weer stevig beet pakken.

Arnulf drukt zijn harde lul nu tussen haar dijen en begint heen en weer te bewegen, terwijl hij haar billen stevig kneedt. Veronique drukt haar onderlichaam zo hard mogelijk tegen Arnulf aan, zodat ze zijn erectie langs haar spleetje voelt glijden en haar klitje telkens de onderkant van de stam van die harde pik raakt. Ze begint te kreunen. Als ze bijna aan haar hoogtepunt is, schuift ze een hand tussen Arnulfs kruis, haar onderlichaam en wrijft heel kort zelf hard over haar klit tot ze hijgend klaarkomt. Arnulf stopt met bewegen, doet een kort stapje naar achter en rukt zich in een paar trekjes af. Zijn zaad spuit tegen Veroniques buik en loopt langs haar kutje naar beneden. Hij pakt de douchekop en spoelt haar nog eens schoon. Dan drogen ze zich af en ze kleden zich zwijgend, maar voldaan aan.

Ze gaan op zoek naar een rustig naturistenstrandje om zich weer lekker helemaal bruin te laten bakken. Twee dagen lang laten ze zich verwennen door de zon, verwennen ze elkaar en genieten van het eten in de gezellige restaurantjes. En ’s avonds zitten ze roezig op het balkon met een drankje. Als ze aan het eind van de middag nog even aan het zwembad liggen of in de jacuzzi zitten, zijn ze een soort trekpleister voor andere gasten en het personeel. Veronique met haar lange blonde haren, de fraaie grote borsten, die ze onbedekt laat en haar strakke figuur, Arnulf met zijn blonde manen en zijn gespierde lichaam. De grijsblonde vrouw blijkt een Duitse te zijn, die met haar dochter, schoonzoon en twee kinderen vakantie houdt. Ze doet er alles aan zijn aandacht te trekken, maar Arnulf doet net of hij niets ziet. De schoonzoon gaat elke keer ‘toevallig’ als Veronique in de jacuzzi zit, ook een bad nemen. Af en toe lopen de twee schoonmaaksters langs, meestal gniffelend tegen elkaar en slinkse blikken slaand op Arnulf.

Op de derde ochtend wordt er rond een uur of tien op de deur geklopt. Veronique ziet op het balkon te ontbijten en Arnulf komt net uit de badkamer. Hij trekt snel een broek aan en opent de deur, waarachter de donkerharige schoonmaakster verschijnt. Ze verontschuldigt zich, maar Arnulf zegt, zo goed als het gaat in zijn gebrekkige Spaans, dat ze over een half uurtje weg zijn. Ze glimlacht bijna verlegen naar hem en zegt dat ze dan wel terugkomt. Als ze zich wil omdraaien mompelt Arnulf in half Engels, half Spaans dat ze de volgende ochtend om half elf dit appartement maar moet komen schoonmaken.

“Wie was dat?” vraagt Veronique, als Arnulf op het balkon bij het ontbijt aanschuift. “De schoonmaakster”, zegt hij neutraal, “ik heb gezegd dat we over een half uurtje weg zijn, dan kan ze hier de boel komen doen”. “Welke was het,” vraagt Veronique een beetje treiterig. De blonde liegt Arnulf en neemt een grote slok koffie zodat hij niet verder hoeft te praten. Veronique kijkt hem aan en ziet zijn ogen glinsteren, ze kent hem langer dan vandaag. “Dan moeten we niet te ver weggaan”, zegt ze achteloos en ze staat op om nog een stukje toast te pakken.

Op het balkon er tegenover verschijnt de oudere vrouw weer. Ze heeft een zwarte, wijde, lange broek aan met daarboven een strak wit truitje dat laat zien dat haar borsten een fraai formaat hebben, maar een beetje platter zijn geworden in de loop van de jaren. Ze kijkt naar Arnulf en draait haar hoofd niet weg, als die haar minzaam toeknikt. Pas als Veronique het balkon weer op loopt, kijkt ze snel de andere kant op. “Nog steeds geïnteresseerd in oma?” vraagt ze Arnulf met een beetje smalend. “Zij meer in mij geloof ik,” antwoordt hij kortaf. Het gezeur over die dame is hij een beetje zat, hoewel hij wel nieuwsgierig is geworden.

Als ze volgende ochtend op het strand liggen, zoekt Veronique naar het tasje dat ze altijd bij zich heeft. Er zitten tijdschriften in, een boek en wat smeerspulletjes die ze gebruikt tegen een al te felle zon. Ze vraagt Arnulf of hij het gezien heeft, maar hij zegt van niets te weten. Veronique constateert enigszins verbaasd dat ze het vergeten zijn dat gebeurt haar eigenlijk nooit. Arnulf biedt aan het te gaan halen, lopend over het strand, zegt hij erbij. “Dat is wel twintig, vijfentwintig minuten,” zegt Veronique, “en dan terug nog een keer. Dan ben je bijna een uur weg”.

“Geeft niet zegt Arnulf, ik loop graag” en hij trekt een zwembroek aan en surfschoenen. Hij gaat op pad, maar als hij om een rots heen is en uit het zicht, rent hij heel snel naar de auto en scheurt terug naar het appartement. Het is iets over half elf, hij berekent dat ze maar een half uurtje hebben, want dan moet hij zeker terug.

Als hij de deur open doet, staat de donkerharige met haar rug naar hem toe over het bed gebogen; ze trekt net het onderlaken recht. Arnulf ziet dat ze een bol kontje heeft en lange slanke benen, gestoken in een strakke spijkerbroek. Ze draait zich om en lacht naar hem, net als hij de deur achter zich dicht trekt. Ze heeft, zoals verschillende vrouwen op de Canarische eilanden, een Noord-Afrikaans aandoend gezicht met mooie grote bruine ogen en een mond met parelwitte tanden. Door haar witte blouse heen ziet hij een paar stevige ronde borsten naar voren steken. Hij loopt op haar af slaat zijn armen om haar en fluistert in haar oor dat ze niet veel tijd hebben. Ze knikt begrijpend en slaat ook haar armen om hem heen en drukt zich tegen hem aan. Hij voelt de stevige brosten tegen zijn blote borst, de tepels prikken bijna, ondanks de stof van de blouse en haar beha. Hij begint haar te kussen in haar nek en haar hals en schuift zijn mond naar boven, tot hij de hare vindt. Hun tongen beroeren elkaar een tijdje, maar dan maakt ze zich los en gaat op bed zitten. Ze schopt haar slippers uit en maakt de knoopjes van haar blouse open. “Ik heet Manou”, zegt ze achteloos.

Arnulf heeft alleen surfschoenen en een zwembroek aan en die zijn snel uit. Zijn geslacht hangt nog enigszins naar beneden, maar is zichtbaar klaar om zich op te richten. Zeker als ze haar blouse uit gedaan heeft en haar beha los geklikt. Wat tevoorschijn komt, verrast Arnulf behoorlijk: heel stevige, volkomen ronde, lichtbruine borsten, bijna als een kleine bruine voetbal, zo gaaf is de bolling. Maar nog mooier zijn de tepels: heel grote pikzwarte ronde knoppen op hele brede van donker- naar lichtbruin uitlopende tepelhoven. Even blijft hij bewonderend staan kijken, terwijl zijn pik als een komeet omhoog komt en trillend tegen zijn buik blijft staan. Dan staat ze op en trekt haar spijkerbroek inclusief het slipje in een snelle beweging uit. Haar venusheuvel is bedekt met een brede strook zwart schaamhaar dat als een donker lapje boven haar verder kaalgeschoren kutje ligt. Hij ziet de wat dikke schaamlippen aan weerszijde van het spleetje dat zowaar al glinsterende plekjes vertoont.

Arnulf buigt zich voorover neemt een van de fraaie borsten in beide handen, kneedt ze en begint hard aan de zwarte knoppen te zuigen, vervolgens herhaalt hij dat met de andere. Manou kreunt lichtjes, neemt zijn stijve pik in een van haar kleine handjes en begint er langzaam aan te trekken. Ze trekt de voorhuid naar beneden en schuift die weer over zijn eikel als haar hand weer naar boven gaat. Arnulf voelt dat zijn eikel gaat gloeien van deze prikkelende bewegingen en duwt haar zachtjes achteruit op het bed, waar net een schoon strakgetrokken onderlaken op ligt.

Manou schuift iets naar boven, zodat Arnulf tussen haar geopende benen kan komen. Hij drukt zijn hoofd in haar kruis en begint haar spleetje te likken. De schaamlippen wijken door de druk van zijn tong en hij proeft haar zilte kutsap dat zich in haar grotje gevormd heeft. Hij zuigt op haar klitje en beweegt met één vinger in haar spleet heen en weer. Met zijn andere hand kneedt hij een van de prachtige borsten en zelf trekt Manou hard aan haar andere tepel, ondertussen steeds geilere kreetjes slakend. “Fuck me, fast”, roept ze ineens en ze probeert Arnulf boven op zich te trekken. Maar die geniet met letterlijk volle teugen van haar heerlijke kutje en slobbert de sappen zijn mond binnen, tot hij zich op haar laat sleuren.

Zijn harde pik heeft geen enkele moeite het drijfnatte wijd openstaande kutje binnen te glijden. Bij de tweede, zachte stoot begint Manou al te draaien en te hard te kreunen. Ze drukt haar onderlichaam omhoog en beweegt sneller heen en weer dan Arnulf kan bij houden. Zijn ballen klotsen tegen haar billen en hij voelt haar puntige tepels hard tegen zijn borst prikken als ze zich helemaal tegen hem aandrukt. Ze komt zo heftig klaar dat Arnulf even denkt dat ze zijn lul en zijn ballen vermorzelt tussen haar schaamlippen en haar dijen, die hem omknellen. Het duurt wel een minuut voor hij weer kan bewegen en haar, nu kleffe, kutje helemaal kan penetreren. Hij neukt haar snel en concentreert zich op het zo spoedig mogelijk lozen van zijn borrelende zaad tot in haar baarmoeder. Hij laat een lang sissend geluid tussen zijn tanden door horen als zijn warme sperma na enkele forse stoten zijn ballen en zijn lul verlaat.

Ze blijven een paar minuten dicht naast elkaar liggend, strelend en af en toe een kus drukkend op een van hun hete lichaamsdelen. Nog even zuigt Arnulf aan die grote zwarte bolletjes op haar tieten, dan staat hij op en loopt naar de badkamer. Ze volgt hem en ze douchen samen, een beetje kletsend in twee gemengde talen. Als hij weggaat, geeft ze hem nog een lange zoen op zijn mond. Alles bij elkaar heeft het nog geen half uur geduurd, dus hoeft hij niet echt hard terug te rijden.

“Het is toch wel een eind lopen met die warmte”, zegt Arnulf, als hij het tasje met de spullen van Veronique in het zand naast haar zet en op zijn handdoek neerploft. Ze kijkt hem ondeugend aan en vraagt dan: “Wie was het, die blonde of die donkere? Ik denk de laatste, want je loog laatst te snel over die andere, ik had haar net beneden zien lopen”. Voor de zoveelste keer voelt hij zich betrapt, zonder dat ze iets gezien heeft. Maar hij weet ook dat ze het niet erg vindt, zolang ze elkaar maar blijven verwennen en zij ook aan haar trekken komt.

Hij zegt dat ze gelijk heeft en beschrijft het fraaie lichaam van de donkere Canarische. “En je hebt geluk”, zegt hij er achteraan, “want die andere, die blonde, is ook bi, net als jij. Als je het goed aanpakt, beleef je ook een heerlijk Canarisch avontuurtje. Manou zal het voorbereiden, dan ga ik morgen wel alleen, lopend naar het strand, Dan kun jij later de auto nemen”. Veronique kijkt hem glimlachend aan, zo kent ze hem weer, hij denkt toch ook weer aan haar genoegens.

De volgende ochtend verlaat Arnulf iets over tienen het appartement met de woorden: ”veel plezier”. Als hij beneden langs het zwembad loopt, ziet hij Manou uit het appartement van de dochter en schoonzoon van de Duitse oma komen. Ze probeert van hem weg te kijken, maar Arnulf ziet dezelfde zwoele blik in haar ogen die hij de vorige dag ook had gezien, toen zij bij hem was. Hij is dus kennelijk niet de enige die gebruik maakt van de avonturen en diensten van deze nymfomane schoonmaakster. Die mening wordt bevestigd als hij een eindje over het strand loopt en de vrouw, de kinderen en oma ziet zitten. Hij loopt op grote afstand langs hen heen, maar als hij even omkijkt, ziet hij dat oma hem met haar blik volgt.

Veronique ligt op bed met alleen een slipje aan en speelt een beetje met haar grote borsten. De tepels zijn hard en ze rolt ze tussen haar vingers, terwijl ze met de andere hand haar borst kneedt. Ze voelt dat ze nu al geil wordt, niet alleen van de bewegingen, maar ook van het idee wat er wellicht komen gaat. Ze schrikt zelfs van het zachte klopje op de deur, maar roept snel dat de klopper binnen mag komen en schuift iets omhoog zodat ze met haar rug tegen de achterwand van het bed zit.

De blonde schoonmaakster komt binnen en zet haar emmer en de bezem zonder Veronique aan te kijken in de badkamer. Daar blijft ze even, maar na een kleine minuut komt ze tevoorschijn. Ze heeft een donker slipje en een wit T-shirt aan, zonder beha, want Veronique ziet haar borsten duidelijk heen en weer gaan als ze loopt. Haar blonde haar hangt los langs haar smalle, maar sprekende gezichtje en Veronique ziet haar kleine, bolle billen heerlijk ritmisch bewegen als ze naar de balkondeuren loopt en de gordijnen dicht trekt. Ze komt terug naar het bed en gaat naast Veronique zitten, ook met haar rug tegen de wand. “My name is Alissa”, zegt ze en ze slaat een arm om Veroniques schouders. “You’ve beautiful tits”, hoort Veronique haar fluisteren en om die opmerking te versterken streelt haar linkerhand Veroniques mooie grote borsten en trekt ze zachtjes aan de harde tepels. Veronique rilt even, maar herstelt zich snel en drukt haar lichaam iets steviger tegen Alissa aan. Die buigt voorover en begint Veroniques tieten te zoenen en aan de tepels te zuigen. Intussen aait ze met een hand over Veroniques buik en ze schuift richting slipje. Zwijgend, maar genietend laat Veronique de strelingen over zich heen komen.

Dan slaat ze haar beide armen om Alissa heen en trekt in een snelle beweging het T-shirt uit. Er komen twee middelgrote, stevige borsten tevoorschijn met grote tepels erop. Ze pakt de rondingen beet met twee handen en kneedt ze tot ze merkt dat de tepels ook hard zijn. Ze schuiven nu beiden naar onderen en liggen even strak in elkaar armen en kussen elkaar op de mond. Hun tongen vinden snel hun weg door de monden en de beide lichamen drukken steeds steviger tegen elkaar. Veronique voelt de grote harde tepels tegen haar borsten prikken, wat haar een opgewonden gevoel bezorgt. Alissa is nu met één hand onder Veroniques slipje terecht gekomen en knijpt liefdevol in haar billen.

Ineens staat Alissa op en trekt haar broekje uit. Ze kruipt op haar knieën op bed en doet hetzelfde met de slip van Veronique. Dan draait ze haar onderlichaam in de richting van Veroniques mond en gaat op haar liggen. Veronique ruikt het kutje van Alissa, en duwt met haar vingers de schaamlipjes van elkaar. Er ontstaat een flinke rozerode opening, waar haar tong als een magneet naar toe trekt. Alissa heeft intussen haar mond op het klitje van Veronique gezet en begint er gulzig aan te zuigen, terwijl ze een vinger in Veroniques kut heen en weer beweegt. Ook Veronique duwt nu een vinger en snel daarna nog één in Alissa’s ondertussen erg natte spleetje.

Geroutineerd, maar teder vingeren en likken de twee elkaar naar een hoogtepunt dat bij Veronique iets eerder komt dan bij Alissa, maar bij de laatste een stuk heftiger is. Het lijkt wel of er geen eind aan komt bij Alissa, die blijft schokken en hijgen en kreetjes slaken, alsof het maanden geleden is dat ze voor het laatst een orgasme heeft gehad. Ze knijpt haar dijen hard rond Veroniques gezicht, zodat die haast geen adem meer krijgt, maar toch zo lang mogelijk probeert door te likken tot Alissa wat meer ontspant. Ze draait zich om en gaat met haar gezicht naast dat van Alissa liggen en begint haar weer te zoenen. Nu proeven ze elkaars sappen dat beiden weer een geil gevoel bezorgt. De twee blijven minutenlang naast elkaar en in elkaar gestrengeld liggen en kussen elkaar op diverse plaatsen. Ze hebben nog nauwelijks een woord gewisseld, maar dan zegt Alissa: “gracias.” Veronique vraagt waarom ze haar bedankt en Alissa zegt dat het al weken geleden is dat een ander haar klaar gemaakt heeft. Zelfwerkzaamheid kan lekker zijn, maar haalt het niet bij een tedere vrouw zoals Veronique, bekent ze. Die voelt zich gevlijd, maar ook een beetje beschaamd dat ze gebruik maakt van de geile nood van de ander.

Ze steunt op een elleboog en bekijkt het mooie lichaam van Alissa met de rechtopstaande borsten, de platte buik, het bijna kaal geschoren venusheuvel en het glinsterende spleetje. Ze wordt weer wat opgewonden en begint het ranke, licht gebruinde, Spaanse lijf te strelen. Ze slaat geen plekje over en langzamerhand begint Alissa weer wat te kreunen. Ze drukt haar onderlichaam richting Veronique en pakt een van de grote borsten beet om er zachtjes in te knijpen. Veronique legt een dijbeen tussen de benen van Alissa die automatisch haar benen iets spreidt en haar kutje tegen de dij van Veronique drukt. Ritmisch bewegen de twee lichamen nu tegen elkaar aan, waarbij Veroniques dij nat wordt van het vocht dat uit Alissa’s kutje komt. Ze wordt steeds wilder en Veronique heeft moeite het tempo bij te houden. Maar lang duurt het niet, want Alissa komt hard kreunend tot haar tweede orgasme, waarbij ze Veroniques borst zo hard kneedt dat het pijn doet. Ze laat haar maar even begaan en streelt intussen haar eigen klitje dat weer hard geworden is en brutaal naar buiten piept.

Zodra Alissa weer een beetje bij haar positieven is, neemt ze dat werk van Veronique over, die zich achterover laat vallen en zich helemaal aan de Spaanse overgeeft. Het orgasme laat niet lang op zich wachten en Veroniques tweede hoogtepunt is veel intenser dan de eerste keer. Weer blijven ze een paar minuten, elkaar strelend naast elkaar liggen. Dan staat Veronique op en als ze gaat douchen, begint Alissa aan haar schoonmaakwerk, ze doucht wel als Veronique vertrokken is, verontschuldigt ze zich.

Arnulf ziet meteen dat Veronique genoten heeft, als zijn vriendin zich bloot naast hem nestelt op de handdoek die hij al voor haar neergelegd had. Natuurlijk wil hij alles weten en als Veronique hem gedetailleerd vertelt wat ze net meegemaakt heeft wordt hij er zelf erg geil van. Hij ligt op zijn buik en voelt dat zijn pik hem in de weg ligt. Hij draait zich half op zijn zij om de steeds harder wordende staaf meer lucht te geven en vraagt gretig naar meer details. Veronique kijkt glimlachend, maar ook vertederend naar het groeiende geslachtsdeel en geeft een nog preciezer verslag. Dan pakt ze zijn volle erectie beet, kijkt even om zich heen, ziet weinig mensen en trekt hem snel en vakkundig af. Het zaad van Arnulf spuit half op haar buik en half op de handdoek. Ze likt zijn pik vakkundig schoon en zegt dat ze gaat zwemmen. Arnulf loopt met zwabberend geslacht achter haar en spoelt zijn jongeheer schoon in het zilte zeewater dat niet al te warm is en daarom goed werkt als afkoelingsmechanisme.

Aan het eind van de middag gaan Arnulf en Veronique nog even aan de rand van het zwembad liggen, beiden met een broek aan, maar Veronique wel zonder topje. Het is niet druk, een paar stretchers verder ligt het Duitse gezin, maar ze zien Omi niet liggen. De kinderen zijn in het water en de moeder staat op om naar de jacuzzi te gaan. Arnulf volgt de lange, zeer slanke, vrouw, die ook topless is. Het verschil met Veronique is echter enorm, die heeft een grote C-cup, terwijl de Duitse een echte AA-cup vrouw is. Dan ziet hij dat oma al in de jacuzzi zit. Ook Veronique heeft dat gezien en ze staat plotseling op en loopt ook naar het bubbelbad. Arnulf kijkt haar na en ziet haar heerlijke billen heen en weer gaan in de kleine bikinislip; hij dreigt alweer geil te worden. Dan kijkt hij opzij naar de vader, die verzonken is in een tijdschrift. “Wie war es Heutemorgen?” vraagt hij zacht op plagerige toon. De man kijkt hem verbaasd aan en vraagt wat hij bedoelt. “Manou”, zegt Arnulf, “Die Putzfrau!”. De Duitser kijkt eerst boos, maar begint dan te glimlachen. “Herrlich”, zegt hij dan, “Und du?”. Ook heerlijk bekent Arnulf, dat was gisteren.

V&A

Graag uw sterrenwaardering en/of reactie onder het verhaal. Dank u.

Liefs My

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *