Sonja IV

()

Haar vriendin – 1

Op een avond zaten we samen nog aan een spelletje domino en ik voelde dat ze wat te vertellen had. Ze had mijn lievelingseten gekookt en zichzelf lekker opgetut, me ongevraagd voorzien van een pilsje en gevraagd of ik een jointje voor haar wilde rollen. “Heb ik je wel eens over Sylvia verteld?” Begon ze haar verhaal en vroeg daarbij aandacht want ze legde haar stenen niet meer aan. Ik had haar de naam wel eens horen noemen, want ze klonk me bekend in de oren, maar meer stond me daarbij niet voor ogen.

“Sylvia was mijn beste vriendin op de middelbare school en we hebben toen op een schoolreis ook seks gehad met elkaar” biechtte ze op en keek me afwachtend aan.

Ik was wel verbaasd want dat had ze me in ieder geval nog nooit verteld en ik wachtte gespannen op de rest van haar verhaal. Het bleek dat ze samen op een hotelkamer sliepen toen ze er op werd betrapt dat ze lag te vingeren.

“Maar ik dacht echt dat ze al sliep” voegde ze excuserend aan toen.

“We waren toen pas zeventien en de reis naar Berlijn was eigenlijk mijn eerste grote buitenlandse vakantie. Ik kon niet slapen en zij lag in het andere bed, maar toen vroeg ze opeens wat ik aan het doen was. Ik schaamde me rot tot ze vroeg of ik me soms masturbeerde en dat heb ik haar toen toegegeven. Ze vond het heel spannend en vertelde me dat ze dat zelf ook vaak deed waarop ze vroeg of ze misschien mocht zien hoe ik het deed.”

Ik keek haar vragend aan, want was benieuwd naar het vervolg omdat ik wist dat ze dit niet zomaar vertelde als vrolijke anekdote.

“En, heb je het haar laten zien?” vroeg ik toen ze niet goed wist of ze verder moest vertellen.

“Ja, ik heb me op mijn zij naar haar toegedraaid en het bedlampje aangemaakt. Het dekbed tilde ik een stukje op en toen heb ik haar laten zien hoe ik mezelf vingerde. Zij deed toen hetzelfde en dat was eigenlijk alles toen, meer is er niet gebeurd.” Ze legde de volgende steen aan en zei toen naar de WC te moeten waarna ze terugkwam met een nieuw flesje bier.

“En hoe ging het verder tussen jou en Sylvia?” vroeg ik, gewoon een nieuwe steen op tafel leggend.

“Nou ja, eerst gebeurde eerst niets maar toen vroegen haar ouders die bevriend waren met de mijne of ze een weekje bij ons kon logeren want zij wilden op vakantie of zo. Mijn ouwelui vonden het meteen oké en vertelden mij pas later dat ze dan bij ons kwam en ze moest dan wel op mijn kamer slapen, want zoveel ruimte hadden we thuis nu ook weer niet. Zij kon op een luchtbed slapen en ik in mijn eigen bed vonden ze en vertelden het leuk te vinden voor mij dat ik dan met haar kon optrekken.” De tweede nacht dat ze naar bed waren gegaan had Sylvia opeens gevraagd of ze ‘het’ nog wel eens deed en ze had meteen geweten waarop ze doelde.”

“Van vorig jaar in Berlijn?” Had ze geverifieerd en Sylvia had ja geknikt.

Ik kon het me goed voorstellen dat Sonja zich toen wel schaamde, maar toch ook wel weer trots vertelde dat ze het nog bijna iedere dag deed waarna ze waren gaan slapen. Ze was verbaasd vertelde ze, toen Sylvia de avond erop vroeg of ze niet bij haar in bed mocht liggen en dacht eerst dat zij dan op het luchtbed zou moeten slapen. Toen Sonja was opgestaan om de ruil te maken had Sylvia haar verteld dat ze samen met haar in het bed wilde slapen.

“Ik dacht echt gewoon dat het luchtbed niet zo lekker lag” vertelde ze zichzelf verontschuldigend tegenover mij. “Maar toen zei ze dat ze graag wilde dat we allebei tegelijk met ons poesje zouden spelen voor het slapen en ze tilde mijn pyjama op. Ik schrok, maar vond het eigenlijk ook wel spannend.”

Ze vroeg of ik het niet vreemd vond. Ik schudde ontkennend mijn hoofd en vroeg of dat alles was omdat ik de rest anders ook wel wilde horen omdat ze me nu echt wel nieuwsgierig had gemaakt.

Ze biechtte op dat ze aan Sylvia had laten zien dat ze de handgreep van haar haarborstel wel eens als dildo gebruikte, al kende dat begrip toen nog niet bij naam.

“Opeens pakte Sylvia de borstel en ging toen verder om me ermee te neuken!” Zei ze alsof ze zich hierover nu nog verbaasde en was weer stil. “En heb jij toen hetzelfde bij haar gedaan?” Vroeg ik benieuwd waarop ze haar ogen neersloeg en knikte.

“En de dag daarna hebben we elkaar gevingerd en nog een dag later daarna hebben we elkaar ook gekust” ratelde ze alsof ze haar angst verloren had me hierover te vertellen. Ook dat ze elkaar, nadat ze allebei thuis weg waren, elkaar bezochten en dan ook regelmatig seks hadden maar, zo bezwoer ze me, en waren allebei echt niet lesbisch.

“En weet je, vandaag ging de telefoon, ik nam op en daar hoorde ik haar opeens. Eigenlijk vroeg ze of ze op bezoek mocht komen maar ik heb haar meteen over ons verteld en dat wat ze wilde uit haar hoofd kon zetten.”

Opeens speelde ze vrolijk verder met de dominostenen alsof er niets aan de hand was en het voorgaande vergeten diende te worden, want het was gezegd.

“Weet je Sonja, zo’n dingen gebeuren nu eenmaal. Jongens vergelijken hun pik stiekem en trekken zich samen af om te kijken wie het verst kan spuiten of desnoods het hoogst tegen een muur kan plassen. Dat hoort er toch gewoon bij? Ik vind het niet vreemd in ieder geval, maar waarom heb je haar niet gewoon uitgenodigd en wat was het dat ze uit haar hoofd moest zetten?”

Sylvia was net gescheiden van haar man had ze haar verteld en wilde er gewoon even een paar dagen tussenuit maar had ook aan hun vroegere spelletjes gerefereerd en toegegeven dat ze dat nog wel een keertje wilde beleven. Ze keek serieus en ik had het gevoel dat het huilen haar nader stond dan het lachen en kreeg de indruk dat ze zich voor een dilemma gesteld voelde. Een delicate kwestie wist ik meteen en dat verklaarde dus ook de uitgebreide inleiding waarover ze zeker had nagedacht.

Voorzichtig opperde ik dat het haar misschien wel goed zou doen bij ons te logeren. Dat ze verdomde goed wist dat ze geen lesbienne was en dat ook niet zo een twee drie zou worden als ze een jeugdvriendin zou zien. “Bovendien, er zijn genoeg vrouwen die wel eens knuffelen met een vriendin. Als dat niet tegen jouw zin is… Ik wil me best even op de achtergrond houden. Voor mijn part slaap ik dan een paar dagen op de bank als jij dat wilt en het haar helpt” bood ik aan, niet wetend wat anders te zeggen.

Furieus keek ze me aan en zei dat daar geen sprake van was, wat mijn ego ergens wel streelde en me ook liet weten dat ik me geen fundamentele zorgen hoefde te maken.

“Ja, maar wat dan als ze met me wil vrijen?” Vroeg ze en stond toen opeens weer op, voor ik haar kon antwoorden.

“Wil je me zat voeren?” Vroeg ik toen ze weer een flesje bier voor me neer zette en ik haar wees op het andere flesje dat ik nog niet eens had geopend.

“Kom op meid, maak jezelf nou niet gek hé” zei ik terwijl ik naar haar toegelopen was en haar naast haar hurkend mijn hoofd in haar schoot legde. Ze streelde door mijn haar en vanuit mijn ooghoek zag ik dat ze zat te huilen.

Ik drukte me tegen haar aan en likte de tranen van haar wangen, haar verzekerend dat ik haar niets aanstootgevends had horen vertellen tot nu toe.

“Of bedoel je soms dat je met haar verder wil?” vroeg ik haar opeens onzeker geworden.

“Nee gekkie, je weet toch dat ik op kerels val, al zijn het soms niet de goede, maar bij jou twijfel ik niet, echt niet Martin, dat moet je niet denken want ik wil je zeker niet kwijt!”

Heel voorzichtig vertelde ik toen dat ik dan ook geen probleem zag en hun ook hun privacy zou geven als ze me dat zeiden of als ik dat zelf aanvoelde.

“Echt niet?” Vroeg ze en tot mijn vreugde zag ik haar lach weer op haar gezicht en drong erop aan dat ze ‘haar Sylvia’ zou bellen om te zeggen dat ze welkom was om te komen logeren.

Even later had ze opgelucht de telefoon al in haar hand en belde haar vriendin om te vertellen dat ze het hartstikke leuk zou vinden haar na al die jaren weer eens terug te zien.

“Martin, mijn man, weet ervan hoor en hij vindt het ook goed” zei ze prat waarbij ik mezelf tamelijk lullig voelde. Alsof ze onderdanig aan mij moest zijn of voor alles toestemming moest vragen, maar enfin, ik hoopte dat Sylvia nog zou ontdekken dat ik niet zo”n haantje was die het leven van ‘zijn vrouw’ (het begrip alleen al!) wilde inrichten. Door de hoorn heen hoorde ik niet wat ze zei, maar wel dat ze blij klonk. Even later gaf Sonja de telefoon door en stelde mezelf voor waarbij ik benadrukte dat ze van harte welkom was en gaf hem weer terug aan Sonja om ze samen een en ander af te laten spreken.

Ik weet niet of het aan mijn houding lag of aan de spanning die voor haar was gebroken maar die nacht neukte ze me heerlijk klaar na me uitgebreid met haar mond te hebben verwend.

De morgen erna vertelde ze aan de ontbijttafel dat een vriendinnetje van haar van vroeger kwam logeren aan de kinderen die dit leuk vonden voor hun moeder. Zelf slapen er ook regelmatig kinderen bij ons, klasgenootjes of speelkameraadjes van zowel Katja als van Miranda en meer dan dat zochten ze er dan ook niet achter.

“Leuk voor je mam, dus die ken je al langer dan wij samen oud zijn?” vroeg Katja wijzend op haar zus. Voor ze het beaamde dacht Sonja even na maar verklaarde toen lachend dat haar dochtertje gelijk had.

“s Avonds liet ze me ze me fotoalbums zien en wees me kiekjes aan waarop Sylvia ook te zien was al stond ze nergens prominent in beeld. Ik had er eerlijk gezegd nog niet naar geïnformeerd hoe ze uit zag voor ik Sonja had gezegd dat ze welkom was en er niet bij stilgestaan tot ik de foto’s bekeek dat het geen Hollands meisje was. Ze bleek een Molukse achtergrond te hebben en op de foto waar ze het beste op te zien was keek ze met sprankelende donkere ogen in de camera. Haar haren vielen sluik, lang en dun over haar schouders, ‘een stuk in wording’ zogezegd, maar dat durfde ik Sonja niet te zeggen. Het maakte me des te meer benieuwd naar haar komst, dat wel, en zonder het uit te spreken keek ik uit naar haar komst.

Een paar weken later fietste ik alleen naar het werk omdat Sonja thuis bleef om haar te ontvangen en haar af te halen van het station. Bij mijn thuiskomst werd ik omhelsd door Sonja die meteen naar de deur was gespurt toen ze de sleutel had gehoord en me zoals gebruikelijk hartelijk welkom geheten. Na een knuffel en een korte zoen waarbij ze even likte over mijn tong sleurde ze me bijna mee de kamer in en stelde me trots aan Sylvia voor als ‘mijn droomman’.

Ik was onder de indruk van wat ik zag want ze was gewoon een prachtvrouw met een lieve uitstraling. Ergens bekroop me een gevoel van jaloezie en spijt, want Sonja had de rest van de week vrij terwijl ik gewoon moest gaan werken. Tegen de muur in de kamer stond een opklapbed dat we vaker als logeerbed gebruikten gereed en zij zou in de woonkamer slapen, zo hadden de twee al besloten.

‘Jammer,’ dacht ik niet zo netjes, want voor mijn part had Sonja en zij samen in mijn bed gelegen dan nog had ik het hun van harte gegund en me verheugd over mijn eerste nacht samen met Sonja daarna.

Het maakte me bijna verlegen toen ik Sylvia zag. Ik twijfelde eraan of ik zelf alsnog lesbienne zou worden als ik Sonja zou heten. Een prachtige vrouw reikte me haar zachte hand toe en zacht zei ze daarbij dat ze Sylvia was.

Haar tengere postuur werd omfloerst door een slobbertrui en een ruim zittende spijkerbroek maar verhulden haar frêle schoonheid niet, eerder in tegendeel. Toen ze op me toeliep zag ik meteen haar vlakke buik en haar wiebelende ronde kontje en door de spijkerstof heen verraadde de contouren een heel miniem slipje. Haar borsten waren amper zichtbaar onder de dikke wol maar leken stevig en rond naar voren te steken terwijl ze me toelachte met een timide maar innemende lach.

“Ik ben een oude vriendin van Sonja” zei ze waarop ik zei dat ze dat ‘oude’ rustig in mocht slikken.

Katja en Miranda verslikten zich bijna in een onderdrukte maar weinig complimentvolle giechelbui waarop ik hun vriendelijk terechtwees dat ze zelf maar eens in de spiegel moesten kijken over twintig jaar.

“En dan ben ik nog veel ouder” voegde ik er ontspannend aan toe tot de meiden die me daarna ook met een knuffel begroetten en zeiden dat ik eigenlijk wel wist dat ze dat niet zo bedoelden, ‘maar het klonk zo grappig’.

We bleven tot laat in de nacht op voordat Sonja en ik afscheid van haar namen en haar een goede nachtrust toewensten nadat ik het bed had uitgeklapt. Ze hadden oude herinneringen opgehaald en we hadden veel gelachen ondanks dat ik besefte dat Sylvia een moeilijke tijd doormaakte. Ik moest weer op tijd eruit dus al snel sliepen Sonja en ik omstrengeld in slaap maar voor we gingen slapen vertelde ze nog wel dat haar vriendin het echt zwaar had gehad.

‘s Middags toen ik thuis arriveerde vertelde Sonja dat ze samen de stad in waren geweest. Eigenlijk een overbodige mededeling gezien de hoeveelheid draagtassen die in de kamer stond en zo te zien hadden ze alle klerenzaken in de stad samen afgestroopt.

“Het was echt tof Martin!” Vertelde ze me voor we gingen slapen. De avond hadden we met drankjes en hapjes voor de buis doorgebracht. Ik had wat concertfilms gedraaid en ze amuseerden zich kostelijk met het ophalen van allerlei oude anekdotes waarover ik dus niet kon meepraten, maar het toehoren leerde me ook heel veel, voornamelijk over de schooltijd van Sonja zodat ik me bepaald niet hoefde te vervelen.

Later, tegen bedtijd een paar dagen daarna, vertelde Sonja dat de kinderen morgennacht zouden slapen bij een vriendinnetje en ‘wij’, waarmee ze zichzelf en Sylvia bedoelde, van plan waren naar de sauna te gaan, ze vroeg of ik daar bezwaar tegen had. Ik verzekerde hun dat ik dat best vond, dit tot verbazing van Sylvia die me verbaasd aankeek en zei dat haar man wel anders zou hebben gereageerd.

Voor het eerst sprak ze over haar verbroken relatie en de wonden bleken diep te zijn geslagen toen ze vertelde over zijn dubbelleven. Ook liet ze doorschemeren dat hij nogal bruut was geweest als hij zijn zin niet kreeg en haar meerdere malen tegen haar wil in had genomen, dus verkracht. De definitieve scheiding had plaatsgevonden toen ze in elkaar was geslagen door hem en zij zich had moeten laten behandelen in het ziekenhuis voor de tikken die hij haar had gegeven. Ik sprak mijn verbazing en afkeuring hierover uit die oprecht waren en legde haar uit me zoiets niet voor te kunnen stellen.

“Maar Martin, als je klaar bent met je werk kun je anders toch ook naar de sauna komen?” vroeg Sylvia opeens.

“Ja, dan kun je er toch om een uur of vijf zijn?” viel Sonja haar bij.

“Dan betaal ik het eten” drong Sylvia verder aan, “om te bedanken voor jullie gastvrijheid”.

Sonja opperde dat ik geen echte man zou zijn als ik een dergelijk aanbod zou weigeren met een knipoog om me aan te moedigen hun te vergezellen. Ik wist nu dat ze het niet erg zou vinden als ik kwam en, onvermijdelijk, haar vriendin daarbij naakt zou zien en zij mij ook. Ik liet me graag inviteren door de dames en zei hun dan zo snel mogelijk op te zoeken maar liet hun wel beloven niet op mij te wachten.

Een klein uurtje later gingen Sonja en ik naar onze slaapkamer nadat ik het logeerbed weer had klaargemaakt voor Sylvia. We lagen in bed toen we haar hoorden douchen in de badkamer maar ik viel al snel in slaap om de dag erna weer vroeg afscheid te nemen van Sonja en haar zei me te verheugen weer te zien in de sauna na het werk. Even had ik er nog aan gedacht de middag ook vrij te vragen om meteen met hun mee te kunnen gaan maar de gedachte dat ik hun de kans wilde geven gewoon als vrouwen onder elkaar te gaan weerhield me daarvan. Wel was ik blij dat de werkdag er op zat en ik naar huis peddelde over het fietspad. Thuis aangekomen was de zaak verlaten maar stond al wel de saunatas gepakt voor me klaar met een briefje erbij dat ze blij zouden zijn me te kunnen begroeten en door hun allebei ondertekend.

Ik stapte in de bus die rechtstreeks naar de sauna reed en na een uitgebreide douche liep ik rond met het badlaken voor mijn schoot gehouden om te zien of ik hun kon ontwaren in de relaxruimten of baden. Dat bleek niet het geval dus besloot ik eerst een rondje te maken in de binnensauna, niet de warmste maar altijd aangenaam rustig. Na een klein half uurtje liep ik naar buiten om even op het terras een stortbad te nemen en herkende ik meteen de stem van Sonja die me verwelkomde. Ik zag hun door de tuin op me af komen, bezweet en dampend en concludeerde dat zij dus in de hete buitensauna hadden vertoefd. Bij het stortbad zag ik Sylvia even twijfelen om haar badlaken los te laten dus keek ik discreet de andere kant op toen ze zich afspoelde maar ving toch een glimp op van haar prachtige lichaam omdat Sonja me omdraaide en me nog even een kusje gaf.

Even later liepen we naar de bar waar Sonja me vertelde dat ze er al de hele middag waren en Sylvia en zei allerlei herinneringen hadden opgehaald aan vroeger. Sylvia kuchte even en keek ongemakkelijk maar loste dit op door voor te stellen aan tafel aan te schuiven. Bedekt door onze badjassen gaven we onze bestellingen door en zag ik Sylvia regelmatig naar de klok spieden onder het eten.

“Ze gaat dadelijk even naar de beautysalon om voor het eerst in haar leven de bikinilijn te laten harsen.” Zei Sonja trots. “En dat alleen omdat ze mijn kale poesje zo leuk vond staan volgens mij. Hoe vond je de piercings van Martin trouwens?” Wendde ze zich tot Sylvia waarop ik ondanks haar getinte huid zag dat ze rood kleurde en verlegen naar het bord keek.

Ik vermaande Sonja zich in te houden omdat sommige mensen nu eenmaal niet zo vrij praten over dat soort zaken als wij deden, maar ze toomde niet in, eigenlijk ook wel tot mijn genoegen.

“Ik ben wel heel benieuwd hoe je kutje er uit ziet zonder oerwoudje” ging ze gewoon verder maar gaf daarbij wel even een knipoogje in mijn richting. “Jij niet Martin?”

Ik herinnerde haar eraan net binnen te zijn waarop ze haar lepel liet vallen en me vroeg die voor haar op te rapen. Toen ik me bukte zag ik dat ze hun onderlinge brutaliteit niet verleerd hadden en Sonja, die naast Sylvia tegenover me aan tafel zat, opeens haar badmantel opzij trok en me zo liet zien dat ze een grote bos lang en stijl schaamhaar bezat. Ik durfde het niet aan lang ernaar te staren en met de lepel in mijn hand dook ik snel omhoog. Uitdagend boog Sonja zich naar voren en vertelde me dat Sylvia haar had gezegd het vreemd te vinden “dat een man oorbellen door zijn zak had”.

Ik vreesde dat ze te ver ging tot ik zag dat Sylvia zat te gniffelen en haar gêne misschien ook een beetje gespeeld was. De ober leidde ons af met de vraag of we nog een dessert wilden hebben maar dat wimpelden we af omdat Sonja me wilde vergezellen op mijn tweede rondje sauna. Bovendien werd Sylvia over een paar minuutjes in de salon verwacht en keek een beetje nerveus waarop Sonja haar moed insprak en zei alvast te denken aan het resultaat. Ook viel het wel mee, want echt pijn deed het niet, zelf sprekend als ervaringsdeskundige op dit gebied. Daarna fluisterde ze nog wat in haar oor waarop ze allebei besmuikt lachten en Sylvia antwoordde met een ‘misschien wel’.

“Voor ze naar huis vertrekt zal ik haar een scheer-setje geven zodat ze haar tuintje zelf bij kan houden” zei Sonja. “Ik vroeg haar net trouwens of ik haar kale poesje mocht likken vanavond, daar heb je toch moeite mee hè? Ik moest vanmiddag terugdenkend aan toen we jong waren en wilde haar eigenlijk al vragen of ze me nog een keertje wilde vingeren want we zaten helemaal alleen in de cabine. Jammer eigenlijk dat ik het niet gedaan heb want toen had ze volgens mij wel ja gezegd.”

Ik vertelde haar dat ze wel wist dat ik niet van het jaloerse type was en alles best vond zolang ze het maar niet stiekem deed en een dubbelleven wilde voeren. Ik hoefde haar echt niet te vertellen wat ik daarmee bedoelde.

We liepen samen naar de kruidensauna die niet zo warm is en waar je dus een hele tijd kunt blijven. Vandaag gebruikten ze lavendel roken we al voor we de deur opende en we gingen op de bovenste banken liggen.

Omdat je bij een tweede ronde makkelijker aan het zweten raakt dan bij de eerste parelden de zweetdruppeltjes al gauw op onze lichamen en ontspannen lieten we de warmte zijn werk doen. Een stel andere gasten kwam binnen hoorde ik maar nam niet eens de moeite om te kijken wie het waren. Gelukkig bleken het ook rustige bezoekers te zijn want als ze een geanimeerd en luid gesprek gaan voeren, wat ook wel eens voor kwam, was ik meestal snel daarop vertrokken. Ze strekten hun badlakens een bank onder ons uit en gingen liggen om daarna ook hun mond te houden. Een minuut of twintig later ging ik overeind zitten en voelde dat ik voor eventjes genoeg hitte om mijn lijf had gehad en stond op om naar de douches te lopen. Sonja was me gevolgd en we namen allebei een waterstraal die aangenaam lauw was maar niet echt zo heel koud in een keer en zag toen door de deur dat het bubbelbad vrij kwam.

Ik keek Sonja aan, even kijkend naar het bad, en ze knikte instemmend zodat we even later de trapjes afliepen in het warme water. Ik drukte op de knop en meteen stroomde de eerste luchtbelletjes om ons heen omhoog tot het bad al snel helemaal bruiste en kwamen we weer een beetje bij. Ze vroeg zich af hoe Sylvia het zou maken en hoe het haar bevallen zou zijn. Toen ik suggereerde dat ze volgens mij vooral haar poesje wilde zien, antwoordde ze met.

“Ja nou en? Vind je dat een probleem? De eerste keer groeiden er amper haartjes op en misschien herken er dan weer wat van vroeger in! Voor ik jou en je films heb leren kennen vond ik schaamhaar heel normaal hoor, maar sindsdien vind ik schaamhaar eigenlijk maar vreemd spul. Vanmiddag zagen we een paar mensen en snapte ik waarom ze het ‘schaam’ haar noemen. Want dat zag er echt niet uit. Maar, toen ik er op ging letten bleek dat heel veel mensen geschoren zijn of minimaal netjes gekapt en gekortwiekt.”

Ze vroeg me daarna hoe het op het werk was gegaan maar daar waren geen echt ongewone bijzonderheden voorgevallen. Opeens schakelde het bad uit en kwam het wateroppervlak tot rust.

“Zullen we even in de bar kijken of Sylvia er al zit?” Stelde ze voor en zag toen opeens dat ik met een erectie in het water zat.

“Toch niet door Sylvia hè?” Vroeg ze daarnaar kijkend.

“Nee, maar wel door jouw sekspraatjes, je gemijmer over vanavond en omdat je met je voeten tegen mijn benen zat te spelen” gaf ik eerlijk toe en keek om me heen. Gelukkig was het rustig en kon ik zonder op te vallen naar mijn handdoek lopen want met een stijve pik rond te stappen vond ik toch wel gênant.

“Kom even mee naar buiten, dan lopen we nog een rondje!” Zei ze opeens net toen ik mijn badjas aan wilde glippen om naar de bar te gaan.

‘Buiten,’ was een grote tuin waar behalve de sauna’s ook een grote ligweide was. Aan de rand waren verschillende haventjes afgezet met struiken zodat je er wat privacy had en bij iets minder weer altijd uit de wind kon liggen. ’s Winters was het ook heerlijk om zo vanuit een zweethutje door de kou te kuieren om af te koelen en de mensen die dat deden leken wel geesten door de stoom die dan van hun lichamen afdampte.

Nu was het niet echt mooi weer maar zeker ook niet fris zodat ik me zonder meer schikte in haar voorstel. Wel keek ze nog even naar de glazen gevel van de bar maar zag daar Sylvia nog niet zitten waarop ze haar arm om mijn middel legde en we samen verder liepen.

Snel dacht ik andere dingen omdat ik voelde dat mijn pik meteen weer begon te steigeren onder het badlaken die ik als een kilt had omgeslagen. Tenminste tot op het moment dat zij haar hand knijpend over mijn kont legde en me vertelde dat ze zich zo geil voelde en me vroeg haar even klaar te vingeren. Opeens maakte ze huppel-pasje en daarna drukte ze haar heup bij iedere stap tegen me aan.

“En dan maak ik jou ook wel even klaar!” Fluisterde ze zacht omdat we tegemoet werden gelopen door een stelletje andere gasten. We liepen rustig verder over het grasveld achter de Zweedse buitencabine waar de tuin nog verder liep maar het altijd erg stil was, behalve op zonnige dagen als er overal mensen lagen te bakken op de stretchers. Brutaal vroeg ik haar of ze zo geil was door Sylvia of dat het door mij kwam.

“Nou ja, ook wel door haar, maar vooral omdat we de laatste dagen helemaal geen seks hebben gehad en dat is niet goed voor ons. Jouw ballen zwellen op en ik loop dan te lekken. En bovendien zie ik het wel zitten om vanavond te proberen Sylvia zover te krijgen dat we nog een keer samen kunnen spelen. Nu hebben we de rust en de tijd en de kids zijn er toch niet. Dus niet nu dan misschien wel nooit weer…”

Ik duwde haar naar rechts waar ik een voor ons perfect hoekje zag, verlaten stil en volledig uit het zicht maar met uitzicht op eventuele naderende mensen. Ik schoof een witte plastic stretcher in een discreet hoekje op het gras waarna ze haar handdoek meteen los liet vallen en ik nestelde me tussen haar benen. Haar kutje rook heerlijk fris naar vers geil en haar lipjes stonden doorbloed uitnodigend te kieren, nog voor ik mijn tong in haar boorde. Kreunend liet ze zich achterover vallen om mij mijn gang te laten gaan. Ik zoog me vast over haar knopje en speelde met haar tietjes waardoor haar tepels groeiden waarna ik haar daarna lieflijk kneep in de speentjes. Ze wipte op haar tenen om haar kutje tegen mijn mond aan te spelen terwijl ze daar zo lag en maakte haar genot duidelijk door ingehouden te schreeuwen hoe lekker ze het vond.

Ik likte door haar bilspleetje en porde met mijn tong tegen de binnenkant van haar kringspier, iets dat ze in het begin toen we elkaar nog niet zo lang kenden erg vreemd vond.

“Eigenlijk tolereerde ik dat alleen maar omdat je verder wel lief was” biechtte ze me later op toen ze het was gaan waarderen. Überhaupt had ze anale seks maar niets gevonden, maar dat lag vooral aan haar ex die haar een paar keer asociaal veel pijn had gedaan door zijn pik in haar kontje te stoten als hij daar zin in had. Erna was hij meteen gaan slapen en zij voelde het twee dagen later nog als ze wilde gaan zitten, maar dacht toen nog dat het normaal was om je een man zoiets te tolereren. Door de films had ze pas gezien dat het ook anders kon waarna ze met zichzelf was gaan experimenteren en er achter kwam dat ze het wel heel spannend vond en had me al een paar keer verrast in bed als ze tegen me aan kroop. De eerste keer wist ik niet wat ik voelde toen ik haar kontje streelde en opeens iets tussen haar billen voelde uitsteken en kon het niet geloven wat ik dacht.

“Ik heb vandaag de hele dag een buttplug in mijn reetje gehad en me constant geil gevoeld” vertelde ze toen voor het slapen gaan op een gewone werkdag.

“Is er iemand?” Vroeg ze me toen ik even de tuin in keek, maar in geen velden of wegen was er iemand te zien.

“Kom” zei ze toen ik nee knikte en trok me bovenop haar. Ze trok aan mijn handdoek die los schoot en voelde hoe mijn paal hard stond met haar omhoog bewogen buik. Met geopende mond nodigde ze me uit haar te kussen en ik bekeek haar prachtige lichaam, haar uitgezwaaide haren, de frisse geur van haar zachte huid opsnuivend.

“Even blijven hangen zo” zei ze na een lange kus toen ik me van haar omhoog tilde om haar niet te pletten onder mijn gewicht. Zonder me los te laten bewoog ze haar onderlichaam en wrikte net zo lang tot ik voelde hoe mijn pik voor haar kutje had gemanoeuvreerd. Heet en nat duwde ze tegen mijn eikel tot ik voelde hoe mijn lul bij haar naar binnen schoot en diep in haar knijpende poesje belandde. Ik wilde omhoog bewegen maar ze trok me stevig omarmd tegen haar aan en ik voelde mijn eikel steeds dieper in haar glijden. Pas toen haar schedemond tegen mijn balzak rustte gaf ze zich tevreden over en loste ze haar greep.

Voorzichtig begon ik haar te neuken, vooral voorzichtig omdat ik voelde dat ik op het punt van klaarkomen stond. Een paar dagen onthouding die we niet meer zo gewoon waren eiste zijn tol, dus deed ik extra mijn best me te beheersen. Ik zorgde er wel voor haar klitje zoveel mogelijk te raken bij iedere beweging en dat miste zijn doel niet merkte ik aan haar reacties. Toen ik mijn vinger op haar poesje legde om het extra te strelen daagde of nodigde ze me uit tot klaarkomen maar ik hield het vol tot ik over haar sterretje wreef. Soepel ontspande ze haar reetje en drukte haar kontje over mijn vinger die haar zacht masseerde.

“Kom maar!” Herhaalde ze en toen kon ik me echt niet langer inhouden. Mijn buik over de hare malend penetreerde ik haar zo diep als ik maar kon en mijn rug trok stijf samen.

Gerustgesteld dat ik nog steeds niemand zag spoot ik mijn sperma diep in haar buik. De dagen van onthouding hadden voor een grote voorraad gezorgd want synchroon met het kloppen van mijn pik voelde ik me meer in haar spuiten. In me knijpend en me strelend haalde ze lucht met ver geopende mond en opengesperde ogen waarmee ze me aanstaarde ontving ze het sperma om zich daarna ontspannend neer te laten zakken op haar badlaken. Ik volgde haar in haar beweging en waarschuwde dat ze op moest passen omdat haar kutje wel zou lekken als ik mijn pik uit haar liet glijden.

“Oeps ja” zei ze en wipte kort omhoog om de handdoek weg te trekken. Als twee op elkaar gekleefde kikkers bewogen we boven het gazon en pas daar liet ik me langzaam uit haar lekkere holletje persen door haar schedespieren. Inderdaad lekten er grote druppels traag uit haar lichaam.

“Nou ja zeg!” Zei ze en keek boos naar haar onderlichaam toen er een schedewindje volgde en er weer wat vocht uit haar liep waarop we ons lachend omarmden.

“Je hoeft niet naar de bekende weg te vragen Sonja. Ja, het was heerlijk!” Merkte ik lachend op en kuste haar om te bedanken. Ze waggelde nog verder uit het zicht en hurkte op het hoekje van het gras toen we ons realiseerden dat er geen tissues of iets anders bij ons hadden. Daar hurkte ze neer en met haar vinger wroette ze nog twee laatste druppels geil naar buiten waarop ze hijgde en opeens zag ik hoe ze meteen erna haar pis liet lopen over haar opeens weer fel op en neer bewegende vingers. Even steunde ze op haar hand naar voren op het gras voor ze langzaam overeind kwam. Op ‘dreigende’ toon deelde ze me mede dat dit niet de laatste keer was vandaag voor ze nog een keer met haar hand wat vocht van haar benen afwreef en haar badlaken oppakte.

“Maar eventjes heeft het jou wel geholpen” merkte ze op toen ze mijn pik ontspannen naar beneden zag hangen en we liepen terug naar het hoofdgebouw. In de douche spoelden we de resten geil en urine van ons af om daarna richting bar te spoeden.

Sylvia zat ontspannen in een magazine te bladeren met een groot glas wijn voor haar neus en keek blij toen ze ons zag binnenkomen. Ze zat nog honderduit te vertellen over haar behandeling in de beautysalon tegen Sonja toen ik terugkwam van de bar met nieuwe consumpties in mijn hand.

“Laat even kijken meid!” zei Sonja, “hier kan niemand je zien!” Nog een beetje onzeker en verlegen hield ze haar badjas een stukje open om haar kale spleetje voor de eerste keer aan iemand te tonen, nou ja, aan twee personen bedoel ik. “Wow meid, ik vind het prachtig!” zei Sonja en voelde brutaal even over de net kaal gemaakte huid. “Hoe vind je het zelf en deed het niet teveel pijn?”

We hoorden dat het was meegevallen maar het wel vreemd aanvoelde. De salon was haar heel goed bevallen en het meisje was heel vriendelijk tegen haar geweest maar het had wat langer geduurd omdat ze ook nog een gezichtpakking had laten aanbrengen en zich daarna nog had laten masseren.

“Masseren dat is ook lekker” merkte Sonja op en daarna begonnen ze met elkaar te smiespelen. Ik had wel een idee waarover toen Sylvia me ongelovig aankeek en over en weer lispelden ze elkaar wat dingen toe die een buitenstaander schijnbaar niet mocht horen want te verstaan was er niets van.

“Nee Sonja, dat mag je niet zeggen!” Was het eerste wat ik meekreeg en Sylvia keek me heel kort aan maar sloeg haar ogen meteen neer om naar de vloerbedekking te staren.

“Volgens mag dat eigenlijk wel van hem en ik ga het hem nu meteen vragen.” Mijn vragende blik werd snel beantwoord toen Sonja me discreet vroeg of ze de massage van Sylvia mocht voortzetten in ons bed. Ik bood, duidelijk tot haar opluchting, aan dat ik ook goed kon slapen op het logeerbed en er helemaal geen moeite mee had.

“Hij heeft me zonet al geneukt hier in de tuin” verduidelijkte Sonja verder maar daar keek Sylvia niet echt gerustgesteld bij en ze staarde haar verbaasd aan alsof ze haar oren niet kon geloven.

“Ik loop nog steeds twee saunarondjes achter op jullie, dus ik ga nog even naar de Russische sauna buiten. Als ik klaar ben kom ik wel terug en zien we wel of we nog langer blijven” opperde ik om hun tweetjes even te laten praten. Natuurlijk was ik liever erbij gebleven, maar ik voelde dat het tijd was dat zij samen het een en ander uit praatten en dat mijn aanwezigheid daarbij niet zou helpen. Ik bracht hun nog eventjes twee glazen wijn voor ik ging want ik had gezien dat hun voorraad sterk geslonken was, niet om ze zat te voeren maar dat babbelde misschien toch wel wat makkelijker.

Nieuwsgierig naar wat de dag verder nog zou brengen liep ik naar de cabine en als ik al niet verhit zou zijn geweest was ik het daar wel geworden. 110° graden is echt heet, al is de lucht nog zo droog. Voorzichtig ging ik snel liggen op de tweede etage van de drie om mijn voeten niet te branden op de stenen vloer en merkte meteen dat ik me over een erectie geen zorgen hoefde te maken hier. Binnen vijf minuten droop het water op mijn handdoek, na tien minuten voelde ik me dizzy en even later stond ik wankel op om mijn weg naar buiten te zoeken.

In de tuin liep ik naar de put en genoot de kou van het grondwater toen ik de emmers over me leeggoot. Van buiten af zag ik hoe de dames naar elkaar toegebogen druk converseerden en besloot me rustig te douchen maar ditmaal met lekker warm water en gebruik makend van veel zeep en shampoo. Op mijn gemak verruilde ik het badlaken voor mijn badjas en liep door naar de bar waar ik Sonja goedendag wenkte om te laten weten dat ik terug was. Ze zwaaide en maakte een nippend gebaar zodat ik meteen wist weer even een drankje te moeten bestellen, drie dus, en liep met een dienblaadje in mijn hand naar hun toe. Sonja vroeg me hoe het gegaan was en ik vertelde over de hitte en het water dat afkoeling had gebracht maar dat ik er echt van had genoten. Ik wachtte stil af in de hoop dat zij ook wat te vertellen hadden maar meer dan een proost volgde er vooralsnog niet.

“Wil je nog een rondje maken dadelijk Martin? Dan wachten we op je, geen probleem, maar wij hebben genoeg hitte doorstaan hier voor vandaag en hebben voldoende aan nog even een douche.”

Ik beaamde Sonja en verzweeg hoe ik me net uitgebreid had afgespoeld in de wetenschap dat de douches gemeenschappelijk zijn. Ik had tot nu toe eigenlijk zo goed als niets van een ontkleedde Sylvia aanschouwd behalve wat vluchtige blikken. Waarvan een op haar schaamhaar dat nu was verdwenen, en het dus extra spannend was om terug te zien hoewel ik me niet onbeschaamd aan haar zou kunnen vergapen.

“Oké, dan ga ik nog even naar het toilet,” zei Sylvia die het laatste glas wijn wel erg snel had opgedronken “en zie jullie daarna wel in de doucheruimte.”

“Oef, dank je wel dat je ons wat tijd gunde Martin” begon Sonja toen zij uit oorafstand was verdwenen. Ze ratelde in hoog tempo en notendopgrootte hoe ze van alles had opgebiecht en Sylvia eerst had willen opstappen en weggaan.

“Ze begreep het niet goed en toen moest ik alles uitleggen, ook dat het voor jou geen probleem zou zijn als ik nog eens een keer met haar zou vrijen. En weet je? Volgens mij voelt ze er wat voor als jij meedoet, maar vergelijkt ze alle kerels met haar man, nou ja, ex-man gelukkig. We zien wel hoe het loopt maar ik ben zo blij met jou en ook dat jij het goed vindt als ik nog en keertje met haar vrij weet je, maar ze is ook niet gewend, dit soort dingen en zo…”

Ik zei dat ze wist dat ik niet als een beest in elkaar stak en beloofde dat ik me heel terughoudend zou opstellen.

“Als het nodig is zeg ik wel dat ik een vriend op ga zoeken of zo, we verzinnen wel wat, maar gelukkig voor jou en haar is ze niet beledigd geraakt. Ik besef me eigenlijk wel hoe kwetsbaar ze is en wil me absoluut niet aan haar opdringen en jij moet ook heel voorzichtig zijn met zo’n speciale vriendin Sonja, mijn carte blanche heb je, dat weet je.”

Ze knikte en we wisten dat het tijd was haar te volgen en haar niet alleen een kwartier te laten wachten.

De doucheruimte was ruim en zeven sproeikoppen in totaal hingen aan de muren, drie aan de kant van de ingang en vier aan de lange dichte wand. Toen we binnen kwamen stond Sylvia aan de lange muur en toen ze ons zag draaide ze meteen aan de twee kranen wederzijds van haar. Het leek alsof ze zelf een besluit had genomen over wat er ging gebeuren want trots toonde ze haar lichaam zonder zich om te draaien of kuis wassend zich proberen te verbergen onder zeep of achter haar handen.

Sonja en ik accepteerden haar uitnodiging en aan weerszijden van haar stapten we onder het water. Schuchter lachend vertelde ze terwijl ze haar haren wasten en haar lichaam uitstrekte naar voren dat ze tot vandaag nog nooit een kale, geschoren verbeterde ze zichzelf snel, man had gezien.

“Nou ja, wel de kin en zo,” vulde ze licht aangeschoten aan, “maar nu heb ik zelf helemaal geen haren meer daar onder en daar had ik nog nooit aan gedacht eigenlijk, maar het voelt wel lekker aan.” Ze voelde voorzichtig aan haar buik terwijl ze dit zei en ik zag ik hoe Sonja met haar hand even over haar kale kutje voelde. Ze bezat enorm brede vlezige tepels viel me meteen op, een vlakke buik en mooi gekleurde appelronde billen die gespierd van haar lijf af bolden.

Ik gunde me weinig tijd haar verder te bekijken want hoewel ik al heerlijk was klaargekomen in Sonja voelde ik me nog niet leeggespoten en weigerde me te vertonen met een groeiende erectie aan haar vriendin. Een blik op haar onderbuik wakkerde meteen mijn lust aan want alle haartjes waren nauwkeurig weggehaald en haar huid parelde vol waterdruppeltjes die soepel naar beneden liepen. Sonja voelde brutaal over de huid boven haar spleetje en beoordeelde het werk met een tien.

“Geen stoppeltje of haarrestje te voelen. Voel zelf eens hoe glad” zei ze opgetogen en voerde Sylvia ’s hand over eigen haar huid. Ik nam de sproeikop van de houder en draaide het koude water open en sloot de toevoer van het warme. Ik rilde van schrik maar het hielp wel en verdreef iedere groeistuip.

Even later stonden we bij de bushalte nadat we ons hadden aangekleed en afgerekend en de timing bleek perfect. De bus kwam al aangereden en thuis aangekomen bood ik aan de natte zaken even uit te hangen over het rek om ze daarna te kunnen wassen.

“Hoi Martin” zei Sonja opeens terwijl ik nog druk doende was. “Vind je het erg als ik samen met Sylvia naar een van je films kijk?”

“Natuurlijk niet,” zei ik, maar ik informeerde wel of ik misschien toch niet even beter naar een vriend zou kunnen lopen. Zo hadden ze dan de avond voor zichzelf, maar dat wilde ze ook niet.

Ik hoorde hijgende geluiden uit de televisieboxen komen toen ik voor de kamerdeur stond en besloot me maar eventjes in de keuken bezig te houden waar nog een redelijke vaat te wachten stond. Daarna sopte ik het fornuis af en vroeg me af wat verder te doen toen Sylvia door de gang liep richting toilet. Even later keek ze om het hoekje van de deur en vroeg me of ik ook nog in de kamer kwam of dat ik te verlegen was maar blijkbaar had Sonja haar wat ingefluisterd want ze besloot met de vraag of ik dan ook wat te drinken mee kon brengen. Ik zei dat ik klaar was, en zo zou komen waarna ze knipoogde naar me en met een vrolijk ‘tot zo dan’ liep ze verder.

In de kamer zaten ze gezellig naast elkaar op de bank en ik informeerde wat ik hun kon brengen.

“Voor mij een pilsje tegen de uitdrogingsverschijnselen van de sauna” opende Sonja waarbij Sylvia zich aansloot. Met drie pilsjes toog ik terug de kamer in en nam plaats op de bank naast Sonja en zag nog net hoe Sylvia opwipte om haar slipje omhoog te trekken onder haar jurk. Even viel er een pijnlijke stilte waarin het gehijg van de filmsterren het enige misplaatste geluid was. Ik probeerde subtiel het stilzwijgen te doorbreken door als een olifant in een porseleinkast aan Sonja te vragen of ze het nu al wist. Vragend keek ze me aan en ik vroeg plompverloren of Sylvia nog een keer met haar de nacht wilde delen, “want dat wilde je toch heel graag?”

Verbaasd en boos tegelijk keek ze me aan terwijl ik hun toe proostte, maar gelukkig was niemand zo beledigd de toost te weigeren.

“O, een momentje excuses, maar ik ben nog vergeten naar de WC te gaan” redde ik me uit de heikele situatie en wist me er op die manier tussenuit te benen voor een ogenblik. Dus bepaalde dingen waren nog niet uitgesproken besefte ik, maar soms is een externe trigger wel nodig en die taak had ik dus proberen te vervullen. Doelloos wachtte ik even op het toilet waar ik op de rand zat die zo-even nog door Sylvia was gebruikt. Even later spoelde ik door en liep rustig richting kamer in de wetenschap dat mijn terugkomst was aangekondigd.

“Zo grof had je het nu ook weer niet hoeven te brengen” was het eerste wat Sonja me zei maar ik zag wel dat ze hand in hand zaten en Sylvia me dankbaar aankeek. Schijnbaar was de kogel dus door de kerk en zo te zien moest ik dus ruilen van slaapplaats met Sylvia maar ik was graag bereid –tijdelijk- mijn plaats af te staan.

Ik richtte even mijn aandacht op de televisie maar merkte al gauw dat ik me hiervoor nogal schaamde in aanwezigheid van bezoek. Het verleidde bovendien tot actie, dat was niet mogelijk nu en ik was opgelucht toen Sonja me voorstelde een stukje van een concertfilm op te zetten. Bij de muziekklanken van Arno ontspande de sfeer zich snel maar werd er niet minder broeierig door.

Voor het eerst eigenlijk wendde Sylvia zich tot mij en vroeg me of ik het niet vervelend vond dat zij bij ons was en, ze keek beschaamd naar beneden, eigenlijk wel voor een keer in mijn bed wilde slapen.

Ik legde haar uit dat Sonja en ik weinig geheimen voor elkaar hadden en ik al wist van hun spelletjes van vroeger en ook dat zij het leuk zou vinden nog een keer mee te maken.

“We leiden geen geheim leven voor elkaar en spreken een heleboel dingen uit die voor anderen misschien taboe zijn, maar dat maakt het wel een stuk gemakkelijker als je van elkaar houdt. En dat doen Sonja en ik zielsveel van elkaar. Ik zie je niet als concurrente of zo, maar snap Sonja heel goed als ze zich aangetrokken tot jou voelt. En als zij gelukkig is kom ik echt niets tekort hoor… Soms is elkaar privacy geven belangrijk om samen te kunnen zijn en is afstand nemen een stap om dichter bij elkaar te komen of zo. Nou ja, geleerden kunnen dit beter uitleggen, maar wij weten dit uit ervaring… Ik hoop niet dat je u schaamt of raar voelt Sylvia, maar zo gaan wij met elkaar om en we kunnen het, misschien daarom wel, veel beter met elkaar vinden dan anderen die elkaar die vrijheid niet gunnen.”

“Nou je toch zo praat, mag ik je dan vragen of je ook nog een jointje voor ons wilt rollen?” vroeg Sonja. Toen bij navraag bleek dat ze met ‘ons’ als trio bedoelde haalde ik een zakje eigen geteelde wiet uit de kast en vertelde lachend er anders twee te hebben gerold, een grote voor hen en een kleintje voor mezelf.

Tien minuutjes later praatten ze over vroeger, over de schoolreis en hun eerdere liefdes. We lachten over de hypocriete politici die ons land bestuurden en daarmee bleek het ijs gebroken. Terwijl ik bezig was met het aan elkaar plakken van twee vloeitjes zag ik hoe Sylvia naar me blikte toen Sonja over haar kruisje voelde en niet gemeend haar hand probeerde weg te duwen.

“Een joint is gebouwd voor ons gedrieën” meldde ik even later en reikte hem over aan Sylvia, daarbij terloops opmerkend dat Sonja haar wel van vuur zou voorzien.

“Ja hoor, als je het wilt weten en het zo bruut opmerkt, inderdaad, wij tweetjes willen vannacht ons bed wel delen!” Kreeg ik als repliek zodat ik meteen wist waaraan ik toe was. “En we schamen ons er echt niet over tegenover jou, dat de vlammetjes wel eens hoog op zouden kunnen oplaaien.”

Ze draaide daarna aan haar aansteker om Sylvia een vuurtje aan te bieden en terwijl ze het vuur in de sigaret trok wreef ze over haar kutje. Sylvia verslikte zich bijna in de rook toen haar jurkje werd opgetrokken tot haar middel en Sonja haar slipje omlaag trok.

“Kijk eens wat een vakwerk, dat zou jij toch ook niet kunnen weerstaan?” En ze streek met haar vinger over de gladgemaakte huid boven haar kutje.

Ik wilde instemmend knikken tot ik zag hoe schaamtevol Sylvia het onderging en onthield me van verder commentaar. Ik zette een concertregistratie op van Eric Burdon en zag hoe Sylvia me vriendelijk toelachte en zei hem al te kennen van de tijd dat ze op school zat.

Sonja schatte de situatie goed in door zich terughoudend op te stellen en haalde nog een paar flesjes voor ons en vroeg toen of mijn vingers al moe waren. Na een tweede jointje gaapte ze ostentatief om aan te geven dat ze het bedtijd vond en vroeg Sylvia, die hierop niet gereageerd had, of ze ook niet zo moe was. Zij knikte braaf en liep meteen verlegen naar de badkamer alsof ze werd weggestuurd.

Even later kwam ze terug, maar ditmaal al gekleed in haar slaapshirt en stond in de deuropening afwachtend te kijken, onzeker wat te doen.

“Kom op Sonja, je vriendin moet je niet laten wachten” zei ik, haar op haar kontje tikkend toen ze zich losmaakte uit onze omhelzing om haar zo richting ‘onze’ slaapkamer te sturen. Ik keek nog even naar het concert maar besloot toen maar het klapbed op te zetten, me realiserend dat een uitnodiging me bij hun te voegen een ijdele hoop was geweest. Even later kroop ik onder de lakens, me welbewust dat die al beslapen waren door Sylvia en knipte de lamp uit om die even later weer aan te maken.

Allerlei smiespelende geluiden drongen door de gang van achter de slaapkamer tot me door zodat ik maar besloot nog wat muziek op te zetten, maar uiteindelijk zette ik gewoon de radio aan en liet me wel verrassen wat voor een programma ze uitzonden. Het deed er ook niet veel toe omdat het allen maar diende ter camouflage van liefdesgeluiden die zo nu en dan toch nog de radio overstemden. Toen werd het stil. Ik bedacht dat het logeerbed toch wel lekker lag en draaide me nog een keertje om onder het dekbed, me realiserend dat het veel smaller was dan mijn gebruikelijke matras.

Even later hoorde ik een zachte klop op de deur die meteen erna werd geopend en hoorde ik Sonja vragen of ik al sliep. Fingerend dat ik net wakker werd door het geluid keek ik vragend naar haar op.

“Hoi Martin, sorry dat ik je heb wakker gemaakt, maar eigenlijk zouden we het eigenlijk wel fijn vinden als je ook bij ons in bed kwam… Sylvia is nog altijd heel lief en we hadden het heel fijn met elkaar maar eigenlijk zijn we geen, nou ja, lesbiennes, om zo maar te zeggen” zei ze zacht.

“Ik heb haar gezegd dat ik jou er graag bij wilde als jij dat ook wil, dus kom ik vragen of… maar als je wilt slapen is dat ook oké hoor lieverd.”

Inmiddels stond ze aan de rand van mijn bed en keek me taxerend en verlegen aan waarop ik het dekbed op de grond gooide met handen en voeten.

“Kom op!” zei ze glunderend en nam me aan haar hand mee door de gang.

Taboe

Graag uw sterrenwaardering en/of reactie onder het verhaal. En/of eventueel rechtstreekse mail met schrijver. Dank u.

Liefs My

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *