Wat is belangrijk in een relatie?

()

Alleen zijn, gaat na een poosje vervelen. Maar een relatie is ook niet altijd rozengeur en maneschijn. Natuurlijk gaat het soms allemaal vanzelf, maar je hebt ook momenten dat je je partner wel achter het behang kunt plakken. Ben jij iemand die zo nu en dan de balans opmaakt met lijstjes met de voor en tegens van je partner? Of ben je iemand die zich overgeeft aan emoties en het ene moment verdrinkt in die prachtige ogen en het volgende moment het liefst iets kapot wil smijten uit pure razernij (omdat je je niet begrepen voelt.) Allemaal logisch en niets mis mee. Een relatie is nu eenmaal hard werken-investeren. In dit cursiefje zes ingrediënten voor een goede relatie

Vijftien eetlepels respect

Respect kan zo’n vaag begrip zijn, maar respect houdt in dat je niet over iemands grenzen heen gaat. Net zoals je je eigen grenzen moet bewaken. Als iemand, wie dan ook, nee zegt, dan is dat nee. Stel dat je lief zegt liever naar sport te kijken dan mee te gaan wandelen, dan wil jouw partner écht liever sport kijken. Dat moet je dan maar respecteren. Je kunt ook als een kleuter gaan zeuren en dreinen, maar eerlijk is eerlijk, daar komt ruzie van. Hoewel die ruzie ook kan uitlopen op vurige goedmaakseks.

Een halve liter seks

Samen seks. Dus met overgave en alleen als je er allebei zin in hebt. Dat is het meest magische. Jij moet eerst helemaal lekker ontspannen zijn, daarna kun je zin krijgen en vervolgens vrijen jullie de sterren van de hemel. Dus aan het werk: trek dat mooie lingeriesetje aan, leg je seksspeeltje (s) klaar, maak het behaaglijk warm en genieten maar. Is je seksleven een beetje een sleur geworden? Dan kun je denken aan een spannend rollenspel.

Een flinke scheut massage (olie)

Een heerlijke massage. Verwen elkaar, want je hebt elkaar lief. Neem de tijd, doe het echt op een moment dat er de rust, tijd en ruimte voor is. Dat hoeft dus niet dagelijks en het moet ook niet op een vaste dag en tijdstip in de agenda staan. Een massage doe je gewoon als het goed voelt voor jullie allebei.

Vijftig gram knuffels

Elkaar af en toe even vasthouden en een knuffel geven, brengt de bloeddruk omlaag, bovendien maakt het je dus rustig. En zelfs gelukkiger! Dat is niet alleen fijn voor elkaar maar ook voor de rest van jullie omgeving. Dus zit je lief even in de put, of niet. Pak hem of haar gewoon even lekker vast. Dag en nacht, voor een knuffel maak je even tijd.

Drie klontjes acceptatie

Niemand is perfect. Accepteer ook de iets minder leuke punten van elkaar. Als jouw lief de kunst van het rommel maken goed verstaat, ben jij in zijn ogen misschien weer extreem keurig. Houd rekening met elkaar, praat erover en luister. Vaak kun je elkaar ergens in het midden tegenkomen. Jij bijt iets vaker op je tong als je in (in jouw ogen) chaos thuiskomt en je lief ruimt iets meer op. Helaas zal je schatje nooit meer doen dan hij of zij acceptabel vindt. Dus dat accepteer je dan ook.

Zeven korrels eerlijkheid

Eerlijkheid duurt het langste, maar wel met het nodige respect. Soms vraagt iemand iets waar een leugentje om bestwil om vraagt. Dus: ‘ben ik dik hierin?’ Dan is je antwoord natuurlijk: ‘alles staat jou prachtig’… En dat meen je ook, alleen benoem je niet dat de knoopjes aan zijn overhemd net te strak staan.

Ik hoop dat jullie nog meer van elkaar gaan genieten.

Liefs

My

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *