Zeus & Europa

()

Zeus, de koning van de goden, zat op zijn gouden troon op de Olympus in Griekenland, geen vuiltje aan de lucht. Zeus was een rechtschapen God, maar wel opvliegend, en zijn woede uitte hij in de vorm van onweer en bliksem op het land. Naast Zeus zat Hera, de koningin van de Olympus, en de godin van het huwelijk en geboorte. Het was vrij ironisch dat ze überhaupt een paar waren: Zeus was berucht om zijn erotische avonturen met andere godinnen, nimfen en zelfs met sterfelijke, wat resulteerde in verschillende buitenechtelijke kinderen. Hera was een jaloerse vrouw en het huwelijk was natuurlijk heilig voor de godin, waardoor ze vaak veranderde in een sluwe wraakgodin zodra ze de affaire ontdekte.

Maar Zeus was veel sterker dan zij was. Daardoor werd ze gedwongen haar wraak op de minnaressen van Zeus bot te vieren. Ongeacht of het nu in al hun onschuld simpele sterfelijke maagden waren. Ze leek in deze gevallen te vergeten dat ze eigenlijk de beschermer van alle vrouwen was. Maar ze reageerde haar woede en jaloezie niet alleen af op de vrouwen, ook veel van Zeus zijn kinderen hadden zwaar te lijden onder haar wraakzuchtige aard. Het meest bekende doelwit was misschien wel Hercules, zoon van Zeus en de sterfelijke Alkmene, die vanaf zijn geboorte vele moordpogingen van Hera heeft moeten doorstaan. Alleen omdat hij een halfgod was, met ontzettend veel kracht en uithoudingsvermogen, is het hem gelukt de meedogenloze intimidatie van de machtige wraakgodin te weerstaan.

Ondanks dit alles lukte het Zeus, maar niet om zijn verlangens naar een romantisch avontuur, buiten zijn eigen huwelijk, te onderdrukken. De Griekse goden hechtten veel belang aan schoonheid en esthetiek, in de hele Griekse cultuur werd dit hoog gewaardeerd. Als er een sterveling van bijzondere schoonheid werd ontdekt duurde het daarom niet lang voordat de goden van Olympus er van op de hoogte waren gesteld. Zoals het vaak ging was het Zeus die Europa voor de eerste keer had opgemerkt, een Fenicische prinses, terwijl ze onschuldig bloemen aan het plukken was aan de kust. Hij viel als een blok voor haar en kon het niet laten om haar te versieren. Wat volgt, is het bekende liefdesverhaal.

Zeus genoot van Europa’s ontdekking van alle nieuwe gevoelens in haar onervaren lichaam. De schoonheid van Europa was alomvattend, maar ze was er zelf niet van op de hoogte. De maagdelijke prinses was heel puur en ze was zich totaal niet bewust van haar bijzondere schoonheid. Ze hield er van om in de natuur te zijn, en haar lichte huid was langzaam gekleurd door de sterke Griekse zon. Haar ovale gezicht diende als canvas voor haar grote donkere ogen, de reflectie van de zon maakte ze zo sprankelend en zo onweerstaanbaar dat ze de adem van anderen liet stokken. Zeus wist dat ze zou schrikken van de imponerende aanwezigheid van een God, dus hij transformeerde zichzelf in een geweldige stier met een prachtige witte vacht. Heel voorzichtig en met zachte stappen liep de stier richting Europa en maakte oogcontact. Zelfs zijn ademhaling was rustig en Europa was niet bang en liet de stier dichterbij komen.

De afstand tussen de gespierde stier en de fragiele vrouw werd steeds kleiner en Europa besefte dat hij geen kwade intenties had. “Wat ben jij een geweldig en prachtig wezen”, fluisterde Europa en ze legde haar hand op de kop. Terwijl ze de stier beter bekeek, kon ze uit de bijna doorzichtige hoorns opmaken dat er iets magisch aanwezig was, hierdoor liet Europa haar laatste twijfel gaan en raakte compleet op haar gemak. Nadat ze een bloemenkrans om de nek van het wezen had gehangen, knielde Zeus voor haar neer en zonder enige twijfel beklom Europa zijn rug. Direct daarna rende de stier de Middellandse Zee in. De wilde golven om hen heen maakten Europa angstig, maar het duurde niet lang voordat ze veilig bij de kust van Kreta aankwamen.

Europa keek naar het zand onder haar voeten en ze speelde er mee met haar tenen. Ze voelde zich weer veilig en stabiel. “Waar ben ik?” vroeg ze zich hardop af terwijl ze rond keek. Terwijl ze haar blik weer op de stier wilde werpen zag ze dat hij er niet langer was. In plaats daarvan keek ze naar het robuuste lichaam van de machtige God Zeus. Met zijn rug naar de zee stond hij tegenover de verdwaasde Europa. “ Ik ben Zeus, God van de hemel, koning van de goden”, deelde hij mee op een statige manier, om indruk te maken op de jonge vrouw. “Wat wil je van me? Waar zijn we? Waarom heb je me hiernaar toe genomen?” Ze was stomverbaasd en staarde Zeus aan met grote ogen. Ze had weleens verhalen gehoord over de machtige Zeus, maar ze had niet durven dromen om hem eens met eigen ogen te zien. Ze schrok terug toen hij haar benaderde, te naïef om te beseffen wat hij van haar wilde. “Wees niet bang, liefje, je schoonheid heeft me betoverd, zoals het vast meerdere mannen in zijn greep heeft gehouden. Ik nam je mee voor je eigen bescherming”. Zijn woorden deden onbekende gevoelens in haar maagdelijke lichaam ontwaken, en plotseling verlangde ze naar zijn aanraking.

”Zelfs al was je eerder met een man geweest, dan zou het nooit zo goed zijn als de seksuele beleving met een God.” Zeus was zich duidelijk bewust van de verandering in haar houding en dat gaf hem het vertrouwen nog dichterbij te komen. Hun gezichten waren slechts centimeters van elkaar af verwijderd en zijn ogen, welke uit kristallen gemaakt leken te zijn, staarden diep in de hare. Teder streelde hij haar zachte wang met zijn enorme vingers, waardoor er een rilling over haar lichaam ging, en een golf van begeerte barstte uit tussen haar benen. Zeus genoot van Europa’s ontdekking van alle nieuwe gevoelens in haar onervaren lichaam. Hij was heel blij dat hij de eerste God was die haar had ontdekt. Terwijl hij zijn hand langs haar nek liet glijden, keek zij naar zijn lange krullende grijze haar, zijn ongelooflijke spieren en zijn prachtige symmetrische bouw. Hij was werkelijk het meest prachtige wezen dat ze ooit gezien had. Ze vond eindelijk de moed om haar handen op zijn lichaam te leggen; zijn huid voelde zacht aan, als zijde, maar zijn spieren waren zo hard als steen. Ook zijn geur was goddelijk, een mix van hout, bloemen en wolken. De verschillende prikkels leken haar hoofd te bedwelmen en haar onder zijn betovering te brengen van lust. Ze wist instinctief wat er ging gebeuren.

Heel langzaam veranderde het weer, donkere wolken begonnen zich te vormen boven de zee. De wind blies zachtjes over Europa’s vochtige huid, welke steeds warmer werd door het toenemend verlangen. De verandering in de weersomstandigheden waren duidelijk gerelateerd aan de emoties van Zeus, een krachtige toename van opwinding. Hij ging op haar liggen en kuste haar een aantal keren lichtjes op haar lippen, voor de kussen overgingen naar zoenen vol passie. Europa’s vader was ontzettend beschermend en liet haar in geen geval in het gezelschap van mannen, vooral niet alleen. Ze had zich vaak afgevraagd hoe de kussen en de aanraking van een man zouden voelen, maar durfde deze gedachten niet eens toe te laten, uit angst betrapt te worden. Nu liet de koning van de Goden al zijn lust op haar los, en ze voelde de oerdriften diep in haar bevrijd worden, maar ze wist niet wat ze er mee moest doen. “Ik weet niet…”, stamelde ze. Zeus wist precies wat ze wilde zeggen. “Zelfs al was je eerder met een man geweest, dan zou het nooit zo goed zijn als de seksuele beleving met een God. Sluit je ogen en vergeet wie je bent.” En dat deed ze, terwijl Zeus haar blauwe gewaad van haar lichaam scheurde alsof het gewichtloos was, en ze nu helemaal naakt was. Hij keek vol genot naar haar parmantige borsten met de harde tepels en wreef tussen haar benen, alsof hij haar en haar maagdelijkheid zou gaan verslinden. Ondertussen gingen de wolken op in een storm, welke zich steeds dichter het strand naderde met iedere diepe ademhaling.

Zeus spreidde zijn armen en de mantel die om zijn lichaam was gedrapeerd zweefde even in de lucht voordat deze in het zand viel. Hij was nu in al zijn goddelijkheid te zien. De tijd leek even stil te staan, en Europa hield onbewust haar adem in. Ze deed haar benen wijd, en Zeus liet zich in haar glijden, voelde de vorm van haar vagina aan en paste de grootte van zijn penis daar perfect op aan. Hij was waarlijk een God. Ze genoot van alle gevoelens en hield zichzelf vast aan zijn sterke lichaam, terwijl hij voorzichtig in haar bewoog. De wolken veranderden in onweer en de harde donder verborg het luide gekreun dat uit Europa’s mond kwam. Ze bleef zijn naam schreeuwen, versteld van alle gevoelens die ze nog nooit eerder had ervaren, waar ze niet van had durven dromen. Bij het bedrijven van de liefde met een sterfelijke liet Zeus zich altijd van een zachte kant zien, omdat het vaak een zaak van leven en dood was als hij zijn driften niet kon bedwingen. Hij wist precies welk deel hij bij haar moest stimuleren om haar extase te laten bereiken. Het duurde niet lang voordat haar overweldigende lichaam tot een hoogtepunt kwam. Zeus kon zijn climax altijd onder controle houden, tot in de eeuwigheid als hij dat wilde, en hij liet haar keer op keer komen, tot ze bijna buiten bewustzijn raakte. Toen liet hij de controle los. Donder en bliksem vulden de lucht boven hen, terwijl hij luid kreunde en schreeuwde. Direct daarna nam hij het bibberende lichaam van Europa in zijn armen en streelde het zachtjes tot ze weer was gekalmeerd. Haar geest was in een staat van ongeloof. “Zie ik je ooit weer Zeus?”. Zeus keek naar de heldere avond hemel boven hen. “Als ik dat doe, maakt Hera je leven tot een hel”. Hij wees naar de hemel en tekende de vorm van een stier, waardoor hij lichtpunten creëerde tussen de lijnen. “Wanneer je naar de avondhemel kijkt, zal je me zien en herinnerd worden aan de betekenis van liefde”, deelde hij mee, en verdween toen plotseling. Europa keek op naar de hemel en fluisterde, “Stier”.

V & A

Graag uw sterrenwaardering en/of reactie onder het verhaal. Dank u.

Liefs My

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *